Australia

Nu har vi kommit fram till denna kontinent. Resan gick bra, men den var tråkig. Jag och Mandi kollade pa Michael Jackson filmen This is it, men Amanda somnade direkt så sen var jag ensam. Vi kom fram till Sydney, bytte flyg och sen kom vi fram till Melbourne. Självklart kom inte mitt baggage med. Så vi fick lite kompentationskaffe på ett cafe där och sen fick jag lämna Sofias adress så de kunde skicka hem väskan på kvällen. Underbart skönt att slippa bära på den hela vägen till lägenheten. Väl framme i Melbourne på busshållplatsen kom Sofia och mötte oss gråtandes och med öppna armar. Strax därefter kom Amelie och mötte upp. Sjukt kul att träffa dem igen och efter att vi tagit det lugnt hemma ett tag gick vi och handlade, lagade en sjukt god middag bestande av pasta och sås, och sen gick vi ut på picknick tillsammans med Elin W. Satte oss i en urmysig park och åt frukt och chips och bara njöt i solen. Lovely!
Vi gick och hyrde en film, köpte choklad och sen gick vi hem till dem igen och använde "bion" som de har i sin byggnad. De bor jättelyxigt med pool, tennisbana, egen liten minibiosalong o.s.v. Jag somnade efter 5 minuter eftersom jag inte sovit ordentligt på länge, sen vaknade jag när filmen var slut. Skönt! Sen gick vi upp till lägenheten lade oss i sängarna och pratade tills vi blev så trötta att vi somnade. Imorse efter frukost och dusch gick vi ner till city för att shoppa lite skor, bikini och andra nödvändigheter. Vi har nu fixat aussienummer och busspass för hela resan. Efter stan tog vi en promenad till sjukhuset där Amanda och jag träffade farbror doktorn för att kolla upp våra halsar. Fick sitta där i nästan 3 timmar för ett besök som varade i max tre minuter. Fick gratis penicillin och gratis läkarbesök. Billigt och bra för backpackertjejen som jag blivit. Efter sjukhuset gick vi tillbaka och träffade Stacey, en tjej Amanda jobbade med i London. Vi tog en glass, sen gick vi tillbaka till lägenheten, satte igang med handtvätt i badkaret eftersom deras tvättmaskin har gått sönder och nu sitter vi här och borde gå och lägga oss eftersom klockan är två på natten här nu.

Imorgon är det nyårsafton och vi vet ännu inte vad vi ska hitta på, men som vanligt löser sig allt och det blir nog bra vad vi än gör.

Kram Lovisa

back in bangkok

Pa juldagen blev det mat och sen utgang. Denna gang var det Haad Rin stranden som gallde. Mycket roligare dar an pa djungelpartyt. Ganget holl ihop ett bra tag innan vi delade pa oss och jag satt med Oliver pa stranden hela kvallen fram tills Patrick drar ner mig i vattnet och jag blir helt dyblot. Jag forsokte vara sur ett tag fram till Mitch gor en repris och gor likadant. Efter det blev det kallt sa Oliver, Mitch, Carro fran O-vik och jag tog en tuktuk hem. En lika varm natt, men en battre dag efter da bakfyllan inte visade sig. Vi lamnade sea gate resort hela ganget, akte till piren, sa hejda till o-vik tjejerna och akte vidare mot Surat Thani dar vi vantade i en evighet pa olika stallen innan vi hoppade pa nattbussen som tog oss tillbaka till Bangkok. Bussen var kall, men relativt bekvam och min misstankta halsfluss har inte blivit det minsta battre efter 6 dagar. Klockan halv fem var vi framme i Bangkok. Lundarna gick till Burger King medan vi checkade in pa forsta basta rum pa Khao San Road och lamnade vaskor och gick tillbaka till BK och at en otroligt onyttig frukost. Vi gick hem och tog det lugnt ett tag, fraschade till oss och gick tillbaka till de andra for att efter kortspel o.dyl ta oss till MBK shoppingcenter dar det blev en riktigt rejal shoppingdag. Har nog aldrig shoppat sa mycket under en dag som jag gjorde idag. Presenter till familjen och unnade mig mycket sjalv ocksa. Mandi och jag gick och at sushi och traffade sen de andra for att ga pa bio. Avatar, kass film, men lite roligt eftersom vi sag den i 3d format med sadana dar fula glasogon pa oss. Efter bion var det dags for att saga hej da till varldens basta resesallskap som efter tre manader lamnar Asien for att aka tillbaka till Lund igen. Blodig som jag ar sa blev det ett kanslosamt avsked och efter nagra tarar sa shoppade vi vidare lite innan vi akte tillbaka hit till Khao San Road. Ikvall blir det en sista pad thai och en sista chang ol. Det har vart riktigt goda vanner har borta i Thailand, men vi kommer tillbaka hir forr eller senare och halsar pa dem igen.

Ja nu ar forsta delen av aventyret slut. Asien har vart helt obeskrivligt bra och vi har traffat de basta manniskor i denna varld tror jag. Vi aker nu vidare mot en annan kontinent som forhoppningsvis blir minst lika bra som denna. Asien ar grymt pa alla satt och jag skaskaska tillbaka hit inom en snar framtid. Hoppas att man kan halla kontakten med folk som man traffat och prata minnen och kolla bilder tillsammans senare..

Nu lamnar vi ris, prutning och billig mat for nya saker. Ska bli spannande att se vad Australien har att erbjuda.
Att aka ivag ar det basta beslut jag nansin tagit och jag tror inte jag kommer andra uppfattning dar borta heller.

Kram Lovisa

en annorlunda jul

Dagen fore dopparedan blev en riktig myskvall. Efter en osminkad middag pa en irlandsk bar, dar vi at sjukt stark chili con carne gick vi tillbaka till Sea Gate Resort och hade altanhang innan vi gick och lade oss tidigt. Under natten blev min forkylning varre och jag vaknade med halsont som hette duga, men eftersom det var julafton var det bara att bita ihop och jag och Amanda gick ivag och kopte julklappar och tomteluvor innan vi gick tillbaka och at frukost med de andra. Eftersom det var stralande sol ute sa lag vi pa stranden hela dagen, spelade fotboll, kastade gris och hade det allmant skont. Efter att vi atit lunch och kollat pa Hitta Nemo i brist pa Kalle Anka filmer sa var det dags for dusch och iordninggorande. Tanken var att vi skulle ga och ata jultallrik pa ett stalle, men nar vi kom dit fick inte alla 11 plats nanstans sa det blev den irlandska baren igen dar det blev paj for min del. Inte sa juligt, men valdigt gott! Efter dartspel och biljardspel atergick vi till sea gate och borjade forfesta lite och bytte julklappar. Sjuka julklappar hade alla kopt. Jag bytte med Patrick och fick sex flaskor vatten och en javla massa ballonger. Oliver fick chokladdoppade popcorn med ett ackligt kycklinghuvud i pasen. Sa ackligt! Det fanns klappar av alla slag och vi pratade, skrattade och hade valdigt roligt. Firade Amanda lite extra eftersom det var hennes 20-arsdag. Efter det akte vi till nan slags djungel dar det var halfmoonparty. Sjukt mycket folk, men lika manga dragg och jobbiga manniskor. Tjejligan korde sitt eget race och till slut nar Carro hade skadat foten akte vi tillbaka och plastrade om henne. Amanda och jag gick in och lade oss och sen knackade det pa, sa fick vi sovsallskap. Det var en bra jul trots att den inte spenderades med familjen.

Nu idag ar det verkligen en dagen efter dag. Har legat pa stranden och kollat pa film om vartannat. Ikvall ar det tydligen utgang igen, innan vi aker till Bangkok imorgon. Dar ska vi shoppa, forsoka hinna att halsa pa Karin och sen ska vi invanta flyget som tar oss till Australien.

Hoppas er jul dar hemma var vit och fin!

Saknar er,

Lovisa

koh phangan

Blir en snabb uppdatering sahar dan fore dopparedan.

Amanda och jag bestamde oss for att aka till andra sidan for att fira jul med det andra ganget, sa i forrgar kvall hade vi en sista kvall med Robin Hood, Tommy, Isa och Emelie med middag och sen fest. Blev en bra kvall, men inte mycket somn. Efter tre timmasr var det dags att ga upp for att ga till piren och aka mot koh phangan. Blev forseningar hela dagen och vi var inte framme forran 21.00, forsta gangen jag traffar nan fran trakterna nar jag stotte pa en kille fran falkoping pa bussen. Men for att aterga till saken sa akte vi till stallet dar de andra bodde och tog en snabb dusch och hittade dem sedan sittandes pa stranden glada i hagen. Vi gav oliver lite presenter fran oss och de andra killarna och det var sjukt kul att se dem igen. Trots att vi bestamt oss for en tidig kvall akte vi med till Haad Rin stranden for att festa lite med de andra. Oliver fyllde ju anda 20 tankte vi och lag inte i sangen forran halv tre. Men vi var nyktra och fina och hade roligt anda.

Idag har bara vart en chilldag da vi legat vid stranden, dock utan sol i sikte, och bara pratat och skrattat. Ikvall blir det formodligen filmkvall hr for att ladda infor morgonedagen som vi ska forsoka fa till sa bra som mojligt. Det blir julklappsbyte och mat och mys och sen halfmoonparty pa stranden pa kvallen. Det blir nog en bra dag, trakigt att inte traffa familjen bara. Men pappi har lovat mig julmat och att alla ska samlas nar jag kommer hem, och det ar ju bra!

Nu ska jag ta en dusch och sen blir det en lugn och fin kvall. Mahanda julklappskop om de andra tar tag i saken.

God Jul till er, saknar er!

Kramar Lovisa

tungt

I forrgar blev det an en gang strandfest, denna gangen slutade det med efterfest hos en svensk & en norsk kille dar det spelades gitarr. Det roligaste med de tva killarna var att de sag ut att komma fran filmen Eva & Adam. Den ena sag ut som Evas bror Tobbe och den andra som Adam. Den kvallen var som gjord for att hitta bar, da deras kompis var identiskt lik var forna klasskamrat Gustaf Ahlander.

Eftersom Carro och Amanda var sjuka hela dagen igar sa korde jag hart pa mottot "ensam ar stark" och efter mat med Carro sa hade jag tur att jag stotte pa Robin Hood, Tommy och de tva stockholmstjejer som de lart kanna. De var inte taggade for fest, sa nar RH och Emelie gick och tog massage hangde jag med Tommy och Isa ett tag innan jag bestamde mig for att ensam ga ner till stranden och hoppas pa att jag skulle traffa pa Anna, en tjej som vi larde kanna i London och som jobbar har pa Phi phi nu. Jag hangde lite med henne och hennes jobbarkompisar, blev bjuden pa buckets och pa nagot vanster gick jag sedan med tre for mig okanda tjejer som ocksa jobbar har, for att fira en av tjejernas sista dagar har pa on. Efter ett tag nar vi suttit pa en bar sa gar Robin Hood och ganget forbi och jag lyckas overtala dem att fest ar det enda ratta. Vi gick  hem till dem, de fick duscha osv, sen gick vi ner till stranden dar de forsokte dricka ikapp medan jag fumlade runt pa dansgolvet. Det skonaste med detta stalle ar att aven om man ar ensam sa hittar man alltid nan man kanner igen och som man kan prata med.

Ibland kanns det valdigt tungt maste jag saga. Carro har precis lamnat oss och det var jobbigt att saga hej da till henne, men nu lamnar hon oss for att fira Olivers fodelsedag och julen tillsammans med killarna som hon reste hit med. Vi har precis bokat bord till ett julbord har pa Phi phi, men borjar nastan angra att vi inte firar julen med det andra ganget pa Koh Phangan. Det ar ett harligt gang och vi skulle fa det supermysigt, men problemet ar att det inte kanns sa lockande att aka tillbaka till Koh Phangan dar vi redan varit. Full moon party blir nog inte lika roligt andra gangen ar vart resonemang. Vi far val se hur vi ska gora, ar tveksamt om det gar att avboka julbordet har pa phi phi, och vi har ju faktiskt RH, Tommy och brudarna att fira med.

Nu maste jag ata nagot da magen borjar kurra. Sen blir det dusch och en lugn kvall for mig och Amandish. Ar valdigt vemodigt att tiden i Asien gar mot sitt slut, nu har vi ca en vecka kvar pa aventyret har i Asien, men an finns det mycket att upptacka da Australien vantar. Saknar min familj och onskar att de var har for att fira julen tillsammans med mig. Igar fick jag prata med mina storasystrar och varldens basta Almis. Bara Ellisen som fattades.

Hoppas allt ar bra, och njut nu av att det blir en vit jul hemma!

Kram Lovisa


avsked, apor och somn

Strandhang blev det och roligt var det.. Eftersom jag var ensam lamnad av mina tva kompanjoner och mitt lokalsi nne inte ar pa topp sa hittade jag inte hem efter stranden i morkret. Som tur var traffade jag Andree och Faxe, sa jag kunder sova dar i vantan pa ljuset. Jag gick hem sa fort jag vaknade for att packa och sen byta boende. Vi bodde alldeles for langt bort fran allt och hittade ett boende som var halften sa billigt, dubbelt sa frascht och med AC och skona sangar.

Dagen efter var vi pat igen. Efter stranden unnade vi oss bade pedikyr och massage och fick lite thailandska vanner. Vi gick hem, fixade i ordning oss, at och sen var det strandparty igen. Eftersom Carro sop bort varan nyckel under kvallen sa kom vi inte in i vart rum, men som tur var hade vi traffat en vanlig manniska som erbjod oss sovplats. Varmt och trangt, men bra mycket battre an att sova i trappan. Sa morgonen efter gick vi hem, fixade en ny nyckel och sen somnade jag och Carro medan Amanda gick till stranden.

Efter fem timmars somn kande vi oss sega. Sa det blev en dusch och sen mat pa en svensk restaurang. Efter det gick vi till grabbarna grus och hade lite balkonghang. Lekte namnlekar i brist pa annat och fick hora namn som Ingolfur och Folpe. Jag havdar att, sa kan man inte heta! Efter att vi sagt hejda till killarna som lamnade on idag gick vi tillbaka till rummet och spelade kort. Nu kommer det bli ensamt igen att bara vara vi tre, och annu ensammare sen nar Carro lamnar oss for att joina killarna pa Koh Phangan over jul. Men vi biter ihop och njuter vidare har pa Phiphi. Idag har vi vart ute pa en battur hela dagen. Akte bl.a till Maya Bay, dar filmen the Beach spelades in. Vi hade dock lite otur med vadret och det var ganska disigt hela dagen. Det roligaste som hande under dagen var nar vi var pa Monkey Island. En o dar det kryllar av apor. Smarta apor. Vi satt och solade lite och sag en apa narma sig. Sen satt han och kollade pa min pase dar jag hade alla mina grejer, i samma stund inser jag att han siktat in sig pa chipspasen som jag har dar i. Jag skriker Nejnejnej och i samma stund tar apan chipspasen och springer ivag for allt vad han ar vard. Vi skrattade sa vi holl pa att do. Apan satte sig i ett trad, oppnade pasen och at upp chipsen. Han bjod de andra aporna pa lite chips ocksa.

Nu ska vi hem och sminka oss. Sen bir det mat och utgang, for igar var en valdigt lame kvall sa vi har lite att ta ikapp.. Hoppas att vi stoter pa Robin Hood och Tommy som nu kommit till on. Carro traffade aven lite vanner hemifran, sa forhoppningsvis har vi sallskap hela kvallen.

Saknar er dar hemma, nu ar det mindre an en vecka kvar till jul!


Kram Lovisa

phiphi

Ja, an sa lange ar vi inte besvikna pa denna o. Vi kom hit igar och efter att ha legat vid poolen hela dagen och sovit nan halvtimma sa laddade vi med lite pad thai som satt fint i kistan och varsin ol. Olandet fortsatte och sen gick vi och motte upp resten av Lundganget, som Amanda och jag inte har traffat annu. Vi forfestade pa deras rum och hade det valdigt trevligt. An en gang fick jag sminka en kille och aven denna kille blev sot som socker. Hela ganget ar riktiga parlor och de mest lattsamma manniskor man kan traffa. Efter forfest gick vi ner till stranden dar vi fortsatte festandet. Traffade danskar och det kanns valdight loljigt att prata engelska med folk fran vart grannland, men jag fattar verkligen inte vad de sager.

Vi alskar att hanga med Carro och eftersom vi kom hem halv fem imorse sa sov vi till elva innan vi gick och at en stor frukost innan vi lade oss pa stranden dar vi lag och badade om vartannat. Det kryllar av svenska backpackers har och alla ar sjukt trevliga. Nu ska vi forsoka hitta en bikini och sen ska vi duscha o.s.v o sen far vi se vad kvallen bjuder pa. Formodligen strandhang igen, och det ar ju inte helt fel.

Kram Lovisa

chill out

Carro har antligen natt oss och idag har vi bara legat och glassat pa stranden. Underbart. Fick nagra danska sma vanner pa ca 8 ar. De gav oss stenar, snackor och koraller. Koh Lanta ar nog inte stallet for oss, alldeles for dott och inta alls mycket backpackers. Bara par och barnfamiljer, de flesta svenska.

Igar var det meningen att Amandis och jag skulle kolla utelivet har pa Koh Lanta, men utan energi efter att ha legat i solen hela dagen blev det en snabb middag och sen blev det att ga tillbaka till var bungalow for att spela kort och ta det lugnt. Vi har haft lite rehabilitering pa gang nu innan vi kommer till Phi phi.

Imorgon aker vi dit och vi har hort valdigt mycket bra om den on sa vi haller tummarna for att det blir supermysigt. Har boende med pool klappat och klart sa imorgon blir det poolhang innan vi forsoker festa till det igen.

Har bprecis pratat med min lilla mams och det var skont att hora hennes rost igen. Nu ska vi aka in till marknaden och titta vad vi hittar, sen blir det middag.

Hors snart igen

Kram Lovisa

Koh Lanta

Igarkvall lamnade vi grabbarna efter en sista gemensam middag. Det var faktiskt trakigare an jag trodde och det blev ett snabbt avsked med kramar. Vi hoppade pe en tuk tuk som tog oss till baten som var jakligt komisk faktiskt. Kandes precis som ett handbollslager da man ligger i klassrum pa madrasser. Ska visa kort pa det senare. Vi hamnade bredvid vad jag tror kan vara de mest sociala engelman nansin. De favoriserade mig lite nar vi spelade kort vi brudar da de berattade bakom ryggen for mig andra vilka kort de hade. Efter sjukt taskig somn bytte vi till buss som tog oss till Surat Thani an en gang. Slocknade som ett ljus sa fort jag satte mig pa bussen och vaknade i stort sett nar vi var framme. Valbehovligt! I Surat Thani bytta vi buss som skulle ta oss till Krabi. Val framme, dar tanken var att Carro skulle fixa sin Visumforlangning, gick saker emot oss. Fick reda pa att det enda mojliga for henne var att resa till Malaysia for att ga over gransen och sen komma tillbaka till Thailand for att fa visum ytterligare 15 dagar. Trakigt att vi behovde skilja oss at sa tidigt, men vi gillade laget och Amanda och jag bokade biljett till Koh Lanta och vantar har nu pa att Carro ska komma och underhalla i overmorgon. Vi saknar henne redan men snart ar hon har och da bli allt som vanligt igen. Efter vi bokat biljetter gick vi runt i Krabi for att hitta ett stalle att ata pa och det var lattare sagt an gjort. Men vi fick tag i ett matstalle till slut och at som aldrig forr. Efter kortspel gick vi vidare och letade efter en ny kamera till mig. Hittade en for ca 1100 svenska riksdaler och slog till. Efter kamerakop blev det glass och sen tillbaka till resebyran.

I Krabi nar vi vantade pa bussen blev vi inbjudna av tva thailandska tjejer att vara med och pyssla. Vi gjorde papperstjarnor, helt utan funktion verade det som, men de alskade att vi var intresserade och forsokte till och med lara sig lite svenska. Tack(i) och Hej fick de fram. Ursota.

Nu sitter vi har pa Koh Lanta. Har fatt en jattefrasch bungalow, men jag sag nagot som var valdigt misstankt likt musskit pa min kudde. Jag latsas inte om att jag sag det och hoppas att det var nat annat. Vi saknar redan vara kompanjoner fran Lund och Stockholm, men har fortfarande forhoppningar att vi ska motas upp snart an en gang. Carro kommer ju snart i alla fall och da ar tjejligan samlad har borta.

Hoppas det ar kallt och snoigt hemma.

Kram Lovisa


Koh Lanta

Igarkvall lamnade vi grabbarna efter en sista gemensam middag. Det var faktiskt trakigare an jag trodde och det blev ett snabbt avsked med kramar. Vi hoppade pe en tuk tuk som tog oss till baten som var jakligt komisk faktiskt. Kandes precis som ett handbollslager da man ligger i klassrum pa madrasser. Ska visa kort pa det senare. Vi hamnade bredvid vad jag tror kan vara de mest sociala engelman nansin. De favoriserade mig lite nar vi spelade kort vi brudar da de berattade bakom ryggen for mig andra vilka kort de hade. Efter sjukt taskig somn bytte vi till buss som tog oss till Surat Thani an en gang. Slocknade som ett ljus sa fort jag satte mig pa bussen och vaknade i stort sett nar vi var framme. Valbehovligt! I Surat Thani bytta vi buss som skulle ta oss till Krabi. Val framme, dar tanken var att Carro skulle fixa sin Visumforlangning, gick saker emot oss. Fick reda pa att det enda mojliga for henne var att resa till Malaysia for att ga over gransen och sen komma tillbaka till Thailand for att fa visum ytterligare 15 dagar. Trakigt att vi behovde skilja oss at sa tidigt, men vi gillade laget och Amanda och jag bokade biljett till Koh Lanta och vantar har nu pa att Carro ska komma och underhalla i overmorgon. Vi saknar henne redan men snart ar hon har och da bli allt som vanligt igen. Efter vi bokat biljetter gick vi runt i Krabi for att hitta ett stalle att ata pa och det var lattare sagt an gjort. Men vi fick tag i ett matstalle till slut och at som aldrig forr. Efter kortspel gick vi vidare och letade efter en ny kamera till mig. Hittade en for ca 1100 svenska riksdaler och slog till. Efter kamerakop blev det glass och sen tillbaka till resebyran.

I Krabi nar vi vantade pa bussen blev vi inbjudna av tva thailandska tjejer att vara med och pyssla. Vi gjorde papperstjarnor, helt utan funktion verade det som, men de alskade att vi var intresserade och forsokte till och med lara sig lite svenska. Tack(i) och Hej fick de fram. Ursota.

Nu sitter vi har pa Koh Lanta. Har fatt en jattefrasch bungalow, men jag sag nagot som var valdigt misstankt likt musskit pa min kudde. Jag latsas inte om att jag sag det och hoppas att det var nat annat. Vi saknar redan vara kompanjoner fran Lund och Stockholm, men har fortfarande forhoppningar att vi ska motas upp snart an en gang. Carro kommer ju snart i alla fall och da ar tjejligan samlad har borta.

Hoppas det ar kallt och snoigt hemma.

Kram Lovisa


snabb uppdatering

Fy fan vad ledsen jag ar just nu. Igar kvall blev min kamera stulen sa 1500 bilder fran de senaste tre veckorna ar helt borta. Amandas kamera har vi inte anvant utan bara min. Sa javla trakigt sa jag vet inte vad. Alla bilder pa folk jag traffat och alla bilder fran fullmoonparty bl.a.. Ne fy, sant ar inte roligt. Det ironiska ar att vi sade att vi borde lagga over bilderna till usb igar, men sa bestamde vi oss for att vanta. HELVETE sager jag.. Var langesedan jag var sa ledsen, men det finns inte sa mycket att gora. Jag hoppas att den som tog kameran far brinna i helvetet.. Haha.

I alla fall sa har de senaste dagarna vart underbara. Varje dag har sett ut pa samma satt. Ga upp, ata frukost, lagga sig vid poolen, ga hem och duscha och gora iordning sig, ata middag, forfest hos Christoffer och Oliver och sen utgang. Det basta av allt ar att vi ar ett helt gang som gor allt tillsammans, Carro, Christoffer, Oliver, stockholmarna och vi tva. Ibland har Carros dykkompis Brad fran Canada vart med. Underbart att kanna att man alltid har nan att vara med. Jag alskar denna on, har verkligen haft supermysigt har och vi har till och med fatt stammisstallen. Har atit varje dag pa Sairee Cottage och festat pa Lotus Bar och Cave Bar. Pinsamt men sant. Tyvarr ar ju alla bilder fran dessa underbara dagar borta, men de finns ju kvar i minnet i alla fall och jag har ju faktiskt halsan i behall. Det ar i alla fall vad jag forsoker intala mig.

Imorgon aker vi till Krabi for att ta oss vidare till Koh Lanta. Caroline har bestamt sig for att resa vidare med oss, sa nu ar vi tre stycken. Alltsa blir det tre ganger roligare.

Idag ar forsta dagen utan fest, sa vi gick och tog en pizza och ska nu bara ta det lugnt och umgas utan fest. Ska bli skont att fa lite somn inatt.

Saknar min mammi och pappi.

Kram Lovisa


Koh Tao

Vi forsokte pa poolpartyt sista kvallen pa Koh Phangan. Det var sjukt lamt sa vi gick darifran. Iforsig holl bade carro, amanda och jag pa att somna under middagen. Hem for att sova ordentligt for forsta gangen pa manga natter innan det var dags for att aka till Koh Tao, Carro o Christoffer vantade en dag till med att aka dit, da de skulle vanta in en kompis som kom till Koh Phangan samma dag som vi akte. Vi hade istallet sallskap av stockholmarna som vi traffade pa hotellet innan vi akte till fullmoonparty. Sa nu blir jag allt som oftast kallad for Fru Banan, eftersom det ar sa hemskt roligt med Jan banan och hans upptag.

Val framme pa Koh Tao bestamde vi oss for att satta oss och ata lite innan vi bestamde vart vi skulle bo. Da kom saklart regnet och vi kunde inte ga darifran pa flera timmar. Robin hann bli lite full och nar regnet slutade kunde vi aka till Tommys Resort dar vi bestamde att vi skulle bo. Fick varsina rum med separata sangar, sa vi var nojda. Tog en promenad langs stranden for att kolla laget innan vi gick upp och duschade och sedan gick ut och at middag. Vi var sjukt trotta sa det blev ganska lamt det ocksa och vi gick atrigen hem och sov ikapp nagra timmar som vi missat de senaste dygnen. Vi sag verkligen ut som tva par som var pa karlekssemester och som gick hem och gjorde kvall tidigt. Dagen efter vaknade vi till halvtaskigt vader sa vi bestmde for att leta efter ett nytt boende da Tommys lag lite langt bort. Vi bestamde oss for ett stalle som heter Seashell dar vi bor nu. Ligger centralt och har pPool och grejer, sa det ar jattemysigt. Lite dyrare, men det far det vara vart. Vi gick och at frukost och da kikade solen fram for forsta gangen pa flera veckor kanns det som. Sa vi bytte om och lade oss vid stranden for att sedan avsluta dagen vid poolen innan vi gick pa jakt efter varsin klanning. Dock utan resultat. Pavag tillbaka till bungalowen moter vi Carro, Christoffer och Oliver som nu har kommit hit for att stanna ett tag. Carro hade fixat sa hon bodde pa samma stalle som oss sa glada over att vara nyfunna vanner antligen kommit ikapp oss gick vi tillsammans och at, skrattade och drack ol. Vi gick tillbaka, smink och klader pa och forsokte ga ut och festa till det lite efter forfest hos Christoffer och Oliver. Fick film pa Robin Hood nar han sjunger latarna i sallskapsressan, sa det blir facebook pa dem sen! Men det var helt dott overallt ute och det enda stalle som var oppet, cave bar oppnade inte forran tolv och det var inte sarskilt mycket folk som hittat dit. Thailands kung fyllde ar igar, darav bristen pa liv i luckan.

Idag vaknade vi till stralande sol, sa efter frukost tillsammans med Carro sa lade vi oss vid poolen och har hangt dar hela dagen och brant oss lite. Men det far ga, for solen har vi langtat efter. Nu ska vi hem och duscha for att sedan ata en brakmiddag. Vi ar superhungriga efter att bara atit lite frukost idag. Ikvall har vi bestamt oss for grillspett och bakad potatis och ska nog sla till med en sallad till.

Tiden gar sa sjukt fort och idag ar det redan en manad sedan vi lamnade hemmets lugna vra. Toden flyger forbi och jag vill verkligen inte lamna Asien annu, men vi har andra tre veckor kvar, vilka vi hoppas kommer bli lika underbara som de senaste tva.

Hoppas allt ar bra dar hemma, och nu far ni borja kommentera lite igen. Det har vart tomt pa den fronten ett tag nu. :) Tanker pa er nu nar det ar andra advent och ni sitter med tanda ljus och myser i morkret.

Saknar er dar hemma

Kram Lovisa

Vang Vieng, tubing & Koh Phangan, fullmoonparty

Far be om ursakt for dalig uppdatering. min trogna lasare ar besvikna, men bloggsidan har kranglat for mig varje gang jag suttit vid datorn.

 

Tubingen var nagot helt obeskrivligt. Har inte skrattat sa mycket sedan jag vet inte nar.

 

Vi kom fram till Vang Vieng efter en skakig och hoppig bussresa dar mitt sate var trasigt sa jag fick sitta pa helspann hela vagen for att inte ramla ner pa golvet. Vi tog oss in pa ett Guest House och hyrde en skitfin mysig bungalow med utsikt mot bergen som ar helt jattefina i Vang Vieng.

 

Efter lite vila, dusch och grillad mat sa stotta vi pa en engelman som fick med oss till en bar dar vi blev bjudna pa buckets. Det blev en tidig kvall och vi gick hem och lade oss for att ladda for tubingen.

 

Pigga och glada vaknade vi, gick och at frukost pa ett mysigt fik, som det forovrigt kryllar av i Vang Vieng. Det blev baguette med brie och salami och en mangoshake. Vi gick tillbaka till rummet, solkram, solglasogon och bikini pa. Darefter gick vi till tubingstallet och hyrde oss varsin tube, alltsa innerringen av ett traktordack. Sen delade vi tuktuk tillsammans med Australiensare och Israeler bort till den forsta baren dar aventyret borjade.

 

Vi lamnade av ringarna och varmde upp med varsin ol for att sedan fortsatta med buckets. Manga blev det och whiskey och ol tillhor nu vanligheterna. Vi traffade tva svenska killar Jocke och Johan som hade suttit ett tag och funderat pa om vi var svenskar eller inte innan de fragade. De var snalla och slapade runt pa vara flipflops och solgalsogon nar vi hoppade i floden for att simma till nasta bar. Ja, SIMMADE. Eftersom nagra hade tagit vara tuber och inga fanns kvar sa fick vi snallt hoppa i och simma dit istallet. Iforsig var det inte mer an kanske fyra meter men anda. Vi slog i knan och lar vilket resulterade i stora blamarken innan vi blev uppfiskade med en petflaska fastsatt pa ett snore. Sa sjukt, men sa roligt!

 

Vi underholl berusningen med flera buckets och whiskeyshots som egentligen smakar fan. Men vi gillade laget och traffade massa trevligt folk innan vi upptackte att det bara fanns en tube kvar. Den hoppade Jocke i och hamtade till oss innan den forsvann. Pa kuppen skar han upp fotterna sa han inte kunde tuba dagen efter. Lite daligt samvete fick vi, men han forsakrade att det inte var vart fel, vilket det verkligen var.. Vi delade pa ringen och skrattade som tva idioter nar vi akte de tva meterna till nasta bar dar vi aterigen blev uppfiskade. Johan o Jocke forsokte utan resultat overtala oss att aka linbana tillsammans med dem, men vi kanske att det inte avr nat for oss, sa vi stod over. Vid den baren var vi kvar tills klockan var tjugo over fem, da haffade vi tva ringar och akte en bit for att bli upphamtade av en tuktuk som tog oss tillbaka. Dock forsent, sa vi missade att fa tillbaka depositionen. Men det var det vart!  Efter en snabb dusch sa upptackte jag en sovande Amanda pa sangen, som absolut inte orkade folja med sa jag gjorde Vang Vieng all by myself letandes efter Jocke och Johan som jag hade bestamt traff med pa ett stalle som inte fanns. BRA! Jag fick sallskap av en irlandare som foljde med mig och letade. Honom hangde jag med i flera timmar innan han forsokte lagga in en stot och jag gick darifran. Av en sjuk slump moter jag J&J utanfor och eftersom jag bara atit frukost sa foljde jocke med mig for att kopa en macka och sa satte vi oss pa en restaurang och drack vatten. Vi satt dar o gick sedan hemat nar Johan kommer forbi pa en moppe och har akt runt overallt for att leta efter oss. Sen var det skont att sova.

 

Dagen efter sov vi lite langre och sen fixade vi flygbiljett och bestamde oss efter en ol och en pannkaka att vi skulle aka och tuba. Fast denna gangen utan tuber. Vi valde landvagen. Tog en tuktuk och forsokte komma ikapp alla andra fulla manniskor eftersom vi inte kom dit forran fyratiden. Vi lyckades bra och efter nagra timmar tog vi en tuktuk tillbaka och duschade, at och gick sedan till Qbar dar vi motte upp alla andra. J & J, en norrman och tva hollandare. Vi gick vidare till nan annan bar och kvallen var sa sjuuukt lyckad. Hade trevligt som fa och fick sallskap hem efter att Amanda gatt tidigare.

 

Dagen efter var inte lika kul. Madde skit och bortskamd som jag ar med bakfyllor sa var jag inte alls beredd pa det. Men vi hoppade pa bussen halv nio och akte tillbaka till Vientiane dar vi at en pizza innan vi akte till flygplatsen for att aka vidare till Bangkok. Traffade hollandarna dar igen, av en slump.

 

Lao Airlines tog oss till Bangkok dar vi akter direkt till tagstationen for att fixa biljett till Koh Phangan. Vi valde att ta en buss dagen efter eftersom alla andra var fulla. Sen checkade vi in pa ett urmysigt guest house dar vi verkligen kande oss som hemma. Urgullig personal och  vi fick till och med anvanda deras dator i receptionen for att kolla internet och hon ringde och bokade boende till oss pa koh phangan. Underbara! Vi at en bit mat innan vi gick och lade oss.

 

Vi sov lange och vaknade svettiga i varldens varmaste rum och efter dusch sa gick vi och at frukost och sedan akte vi till Siam Paragon och gick pa Asiens storsta akvarium. Efter det at vi pa burger king. Skitgott! Vi akte tillbaka till vart guest house och hamtade vaskorna och satte oss sen pa bussen.. Delade ett rum langst fram med soffor och grejer tillsammans med 5 irlandare som var jattegulliga. Nar jag fick en hostattack mitt i natten kom en av dem fram med en flaska kallt vatten. Karlek! Vi fick inte manga timmars somn innan vi var framme vid Surat Thani dar vi skulle vanta pa nasta buss som skulle ta oss till Hamnen for att aka till Koh Phangan. Hamnade bredvid en svensk tjej pa bussen, Caroline fram Lund som reste tillsammans med hennes killkompis Christoffer och de har vi hangt med nu anda sedan vi sags forsta gangen. Vi bor till och med i bungalowerna bredvid varandra. Underbara manniskor, lattsamma och man kan prata om precis allt! Vi har sjukt otur med vadret dock. har inte haft en gnutta av sol utan bara regn och moln. hoppas det vander snart!

 

Forsta kvallen pa Koh Phangan bestamde vi oss for att se vad partystranden hade att erbjuda. Sa efter mat och ol sa gjorde vi oss redo for buckets och partylivet pa stranden. Vi hade roligt, men gick hem och somnade vid 3 tiden. Sov inte mycket utan vaknade svettig och gick ut och lade mig i hangmattan dar vi lag hela dagen med undantag for mat och toapauser. Lovely!! Vi duschade i iskallt vatten, eftersom det ar det enda som Laem Son har att erbjuda och efter det blev det smink o klader pa och mat och ol i magen pa restaurangen dar vi bor. Delade taxi med tva stockholmare som tyckte att jag och Amanda pratade som Jan banan. INTE okej! vi forstatte ladda med ol och forberedde oss pa vad som skulle bli en av de roligaste kvallarna nagonsin!

 

Efter att ha tappat bort varandra direkt korde alla sitt eget race och gjorde fullmoonparty all by ourselves. Sjukt kul och man kande sig inte ensam en enda sekund. Har aldrig sett sa mycket manniksor pa samma stalle nansin. traffade till och med en av smalnningarna vi traffade i Sihanoukville i Kambodja. O traffade ocksa norrmannen fran Vang Vieng. Helt obeskrivligt roligt var det och massa trevliga manniskor overallt. Massa svenskar overallt och urgulliga australiensiska tjejer. Jag kom inte hem forran klockan var halv tio imorse och det sager en del om hur javla roligt det var. Amanda hade vart hemma sen sju och Carro kom tidigare och Christoffer strax efter Amanda. Har inte sovit mer an tva timmar inatt sa jag gar verkligen pa den sista energin som finns nu. Men allt ar sa javla roligt och jag och amanda som verkligen ar bland de lugnaste suparna i vart gang insag att under de senaste nio dagarna har vi vart fulla sju av dem. Men vi lever livet och gillar laget. Detta resande ar underbart och det ar forst nu vi inser hur bra vi har det har borta och hur javla roligt det verkligen ar!

 

Nu har vi precis duschat och gatt ner till ett internetcafe tillsammans med C & C. Som vanligt ar vi hungriga och ska ga och ata efter detta. Sen far vi se, ar poolparty har ikvall, men vi far se hur mycket vi orkar med. Imorgon bar det av till Koh Tao for lite snorkling och liknande. C & C ska ocksa dit sa vi har sallskap. Det ar sa mycket roligare att vara fyra an bara tva och kanns som om vi kant dem skitlange.

 

Hoppas allt ar bra hemma och jag ar sa stolt over min storasyster! Du ar bast och jag saknar dig och Carinis massvis.

 

Massa kramar

Lovisa

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0