in sjötorp

Sitter med världens segaste internetuppkoppling, men det gör ingenting för snart lämnar jag Sverige för nya äventyr och spenderar nu min sista helg i Sweden i Sjötorp med mammi, ljus och massa mys.

Igår åt vi kräftor, som för övrigt är de godaste kräftor man kan äta. Sen satt vi i soffan och kollade på tv hela kvällen. Idag har vi vart ute och tagit en promenad i det fina höstvädret och nu har vi gått in och ska snart tända en brasa.. Det enda som fattas är resten av familjen.

Ibland är livet bra härligt!




Lovisa


dots

Nu ska jag ta mig i kragen, hoppa in i duschen och möta upp Maria och Mimmi för en fika.. Vänner går före väldigt mycket annat just nu..




sometimes even words cannot explain how you feel..

stress, utgång & avsked

ja nu var det ett tag sedan igen. Tiden som passerat har tillbringats på olika sätt.

Torsdagen innan mammas födelsedag var det dags för oss i familjen att hoppa på planet som skulle ta oss till Berlin för att fira mammis 60-årsdag. På morgonen var det dags att säga hejdå till Emil, för minst ett halvår och det var minsann inte lätt. usch, hatar avsked, men sånt är livet och det är bara att gilla läget. Så nu sitter han i Canada och har det bra. :)

För att återgå till Berlinresan så var det jätteroligt. Middag på fredagkvällen med släkt och vänner på en restaurang där maten var sagolikt god, men det bästa med resan var att vi umgicks hela familjen i 5 dagar och framförallt att umgås med mina storasystrar, som är de bästa man kan ha!

Mammi var nöjd med kvällen och det var ju huvudsaken. På tisdagen var det hemfärd och vi kom åter till ett kallt och regnigt Sverige..

Sedan dess har jag inte gjort mycket förutom att förbereda för resan, bio med Karin och myskväll hos Karin med alla tjejerna som finns kvar här hemma..

Igår var det "avskedsfest" för Cilla, My och Karin och den höll hus hos Matilda i Ulveket. Sen bar det vidare av mot stan och bogrens..

nu sitter jag här, söndag igen, och med bara 12 dagar innan jag lämnar landet.


Lovisa

kärlek, läxor & pussar

Så sitter jag här ännu en kväll, med svagt ljus från taklampan och regnet som smattrar mot rutan. Idag var en bra dag. Idag var en dag jag vill ha fler av.

Jag tog vår vän peugeoten ut till Varnhem när klockan slagit två. Väl framme på junkragårdsvägen hann jag inte mer än att stanna innan jag fick världens bästa välkomnande i form av en underbar systerdotter vid namn Alma springandes mot mig och bilen. En lång kram hade jag att vänta mig och därefter en ordentlig puss, rätt på munnen. Fick ett uns av dåligt samvete när det första hon sade var: Vi har ju inte setts på jääääättelänge!! O jag vill ju inget hellre än att träffa mina skatter så ofta jag kan. Skärpning på det. Storasyster och Ella kom fram i lite lugnare mak och därefter begav vi oss in, för att försöka undkomma den allt mer påkommande kylan utanför. Efter skratt, bus och en promenad med Malte, som förövring hade blivit stor, fick jag både prova på att sjunga Lips med Alma och hann efter det se en stund på "Karlsson på Taket" med Ella. Sen tyckte jag att det var läge att hålla big sis sällskap i köket medan hon lagade mat. Moster Lovisa hade läxförhör med båda tjejerna. Högläsning stod på schemat. Efter läxor var det dags att hugga in på middag. Tyvärr var jag tvungen att åka ganska snart efter detta, hade lovat att hämta Emil och hans pappi efter ett träningspass som avslutades i Varnhem.

Nu sitter jag här nöjd och glad och med ett par ögon som knappt vill hålla sig öppna. Imorgon blir det ett besök till Skövde stad och matlagning. Det kan även hända att det blir en extra överraskning som ska fixas. Det är nämligen någons mammi som fyller år. Inte min. Inte än.


Lovisa

polish, vax & bilschampoo

Ännu en bil har idag tagits om hand om av herr Svensson och fröken Segell. Bilen idag gick bra mycket lättare att ta hand om, än den vi fixade förra veckan. Så idag blev det för ovanlighetens skull tidig uppgång för att hinna med allt. Efter bilfix tog vi en tur till kvantum för att inhandla lite grejer till matlagningen. Medan Emil lade sig i soffan tog jag ag i maten och lyckades än en gång med min favoriträtt innehållandes bl.a kräftstjärtar. Mätta och glada tog vi oss ett steg bort mot soffan där herrn i sällskapet somnade bums i mitt knä medan jag hade fullt upp med annat vid min vän datorn.

Nu sitter jag här på mariebergsgatan med ett par bullar och en och en annan pannkaka i magen och ska snart lägga mig och sova. Imorgon är en ny spännande dag då jag förutom ett besök på arbetsförmedlingen ska hälsa på mina älskade systerdöttrar en sväng. Det är ju som sagt inte långt kvar tills jag åker ifrån detta land.


Lovisa


kanel, kardemumma & BULLAR

Igår fångade vi dagen när jag och E och satte igång med kanelbullsbak efter några extrainköp som fattades skafferiet. Kardemumma stöttes och deg knådades och till slut var det bara gräddningen kvar. Skjut mig vad goda de blev, godaste jag ätit tror jag minsann. Sådana får det blil fler gånger. Idag när det är kanelbullens dag så ska vi passa på att avnjuta en eller två, tillsammans med ett glas mjölk och invänta nattens mörker. Kanske borde vi tillaga någon sorts föda också, då bullar inte innehåller allt man behöver för att orka dagen.

Igår efter bullbakets slut bjöds vi på  middag hos emils pappi och sen tillbringade vi en del av kvällen framför brasan och tvn på slalomvägen. När klockan närmade sig 21 tackade jag för maten och begav mig till Ulveket och hämtade upp min kompanjon Cecilia och vi begav oss ner till Pim's för att avnjuta både en och två koppar te, innan Maria gjorde oss sällskap inne i värmen på Pim's barstolar, medan vind och regn skådespelade utanför fönstret. Efter mys och prat och ett förslag om att julaftonen kommer att firas tillsammans med Cici, My och Karin i sydostasien tog vi på oss både jackor och halsdukar och trotsade vädret för att bege oss till respektive bilar för att ta oss hem. Min hemresa gick återigen mot Slalomvägen där jag kurade ner mig i soffan en stund innan vi kröp till kojs.

Den stora resan närmar sig med stormsteg och nu är det blott 2 månader och 2 dagar tills vi sitter på planet som ska ta oss till varmare breddgrader. Thailand, Vietnam, Kambodja och Laos är givna länder att besöka, resten fixar vi på plats innan vi hoppar på nästa plan som tar oss till Sofia och Amelie i Australia och Melbourne.

Nu ska jag fixa med lite annat.

Lovisa

pinsamt

Igår var en slitsam dag. Emil och jag fixade en bil. Fixa=tvätta, städa, torka, putsa, polera & vaxa. Jag hade sjukt ont i fingrarna efteråt. MEN det var det värt! Pengarna gör ju gott i alla fall. Nästa bil för behandling anländer på måndag. O igår slog jag i min tå, rejält också. Det första jag ser när jag hoppas på ett ben av smärta är Emils skrattande face. Jag blev så arg att jag började gråta.. JA, jag grät!

O måste bara ta upp en sak.. Fy FAN vad pinsamt det var på Idol igår när Camilla trodde att hon hade gått vidare och det var Carolina som gjort det. Camilla hoppade av glädje fram till Peter Jihde och kramade honom. HAHA, PINSAMT!

Nu har jag vart på Arbetsförmedlingen, 4 fucking arbetsförmedlare var tvungna att hjälpa till för att fixa mitt problem med alfa-kassan. Nu är det förhoppningsvis löst och jag är en något lyckligare människa än hon som entrade Arbetsförmedlingens dörrar någon timma tidigare. Inte underlättar det att man har en mor som jobbar där heller, inga fördelar ska man ha. Nejnej!

Nu sitter jag åter här efter att ha tuggat i mig ett mellanmål från Wasa knäckebröd, som glada pojkar delade ut på stadens torg.

Ikväll blir det troligtvis kanelbullsbak och kanske en film.


Uppdatering: Nu har jag vart ute och gått med vad man får kalla svärmor. En timme och tjugo minuter, hon tar knäcken på mig. ;)
Inga kanelbullar idag inte, ikväll blir det godis och film. Imorgon blir det andra bullar. Höhö ;)


Lovisa

RSS 2.0