"barbra streisand & dynamite"

Det blev en ordentlig utgang. Dock utan lilla Mandis som var sjuk. Slutade pa efterfest med massa australiensare och tva norskor i ett hus utanfor Kuta. Det underholls med sang, rockstarlookalikes, bittra killar, bad i poolen och en alldeles for full norsk tjej. Sjukt kul, sjukt sjukt och tva trotta tjejer som kom med taxi klockan 11 pa formiddagen dagen efter. Livet ar hart nar man backpackar..

Dagen efter det sa blev det lugna gatan. Vi var hemma pa rummet redan tjugo i nio, hoppade i sovklader och insag att vi faktiskt inte kunde lagga oss redan. Vi tog en tur lags med gatan, gick till internetcafe och sen gick vi hem och sov. Igar lag vi vid stranden hela dagen. Sanden var stekhet och vagorna jattehoga. Efter strand, svett och sand sa hangde vi vid poolen ett tag innan vi duschade och gick ut for att ata. Vi gick tillbaka och sminkade oss, bytte om och invantade de andra skovde-tjejerna som vi festade med pa Langkawi. Nar de kom blev det liv i luckan och vi forfestade pa var terass innan vi gick till Sky garden och bjods pa gratisdrinkar. Varannan var jattestark och varannan smakade vatten. Vi dansade oss svettiga, tog en tur till Bounty, dar det var riktigt mycket jobbiga killar som inte lamnade oss ifred fast vi bokstavligt talat puttade bort dem. Lite besvikna gick vi tillbaka till Sky Garden och dansade nagon timme till innan vi 89-tjejer gav upp och gick hem och lade oss. De andra ar ju faktiskt bara 20 och orkar lite mer och lite langre an vi.

Imorse sov vi till klockan tjugo i ett, trots att vi var hemma ganska tidigt igar. Klubbarna har stanger inte fore fyra och vi var hemma redan vid tva. Vi gav tva sma tablettaskar till Mandis som har namnsdag idag och som hemma alltid blir firad pa Amandadagen eftersom hon fyller pa julafton. Vadret var ganska daligt, sa vi at frukost i godan ro och sen trotsade vi molnen och lade oss vid poolen nan timme innan vi gick tillbaka till rummet och laste lite till inan vi hoppade in i duschen..  Nu pa kvallen bjod vi Amanda pa pangmiddag med forratt och grejer pa en restaurang som hon sjalv fick valja. Det var smaskigt. Vi funderar pa att ga nanstans och ta en efterratt for att for att fira henne lite till nar vi ar klara har.

Imorgon aker vi till Gili Trawangan och stannar dar i 4-5 dagar. Vi har bara hort bra saker om detta stalle sa det ska bli spannande att se. Vi blir upphamtade fran Kedin's I redan kl 6 imorgon bitti, men inte gar vi och lagger oss for det, trots att klockan redan ar nio (!) pa kvallen. Nej nej, ar man tuff sa ar man.

Imorgon blir det nog att vi festar till det pa Gili for att fira Mandis. Det ar ju anda onsdag och vi har hort att det ska vara bra fest dar tre dagar i veckan. Mandag, onsdag och fredag..

Efter Gili blir det nagra dagar till har pa Kuta, vilket kommer innehalla bl.a shopping. Finns maaaassa fint att kopa har..

Den 6 november vantar Bangkok och sen LAOS. Tubing, beer lao och baguetter. Helt helt lovely!!

Halsa Sverige fran oss...

Kramar fran ett varmt Bali

"waka waka, this time for africa"

Ja, det blir val en kort update har. Bloggen kanns inte sa lockande, men lite kan jag val bjuda pa.

Dagarna pa Kedin's inn passerar valdigt fort. Idag ar det redan en hel vecka sen vi kom till Bali. Vi har annu inte bokat biljett till Gilioarna som ar var nasta destination. Det sker val formodligen ganska snart. De senaste tva dagarna har solen lyst med sin franvaro, om man nu kan saga sa. Igar lag vi inne hela dagen, laste och sov om vartannat. Vi var inte helt pigga nagon av oss. Men vi hoppas att vi ar pa battringsvagen. Det har blivit nagra utgangar till har pa bada sky garden och bounty och i onsdags sa var det sjukt kul med ett gang vita sydafrikaner som stod for underhallning pa hog niva. Det blev dans, sang och en javla massa skratt. Jag larde mig en hel del ocksa av en kille med betydligt mer livserfarenhet och battre sinne for geografi an vad jag nansin kommer fa. Skarpning Lovisa!

Igar hade vi en halvhjartad utgang. Allt vi sag var alla draggiga killar overallt, men vi satsar lite mer idag. Hoppas att Amanda kan hanga med ocksa, for hon kanner sig namligen lite dalig. Lite samma akomma som jag drabbades av pa Langkawi. Nu har vi snart varit borta i en hel manad och det ar helt OBESKRIVLIGT vad tiden gar fort. Jag vill verkligen inte hem an och jag vill inte lamna Bali heller. Vi har iforsig minst en vecka kvar har efter vi kommit tilbaka fran Gili, det kanns ratt bra!

Hoppas att allt ar bra hemma. Horde att det hade vart sno och grejer. Kanns lite overkligt nar man sitter har i varmen. Nu haller vi tummarna for att vadret blir battre har sa vi kan agna dagarna at att ligga pa stranden och eventuellt surfa lite. Roligare an att ligga inne och lasa nar man ar har. Men vad kan man gora at vadrets makter? Inte sa mycket!

Ta hand om er sa blir det val en update sa smaningom igen.. Hall tummarna dar hemma for att var utgang ikvall blir over forvantan och att molnen skingras och solen dyker upp har igen.

Puss & kram

Lovisa

"My friends surf, but I shoot fish. I can't bother to learn how to surf, so I spend most of my time in the corals."

Bali ar lika bra som vi hade tankt oss.

Resan hit fran malaysia gick bra. Forutom att vi sag en ung mamma orfila sitt tva-ariga barn flera ganger. Jag borjade typ grata och kunde inte sta kvar. Fy fan. Vi traffade en malaysisk dam som vi blev tighta med. Hon ville dela boende och grejer, men vi kande att det inte riktigt var sa snallt att sova i samma rum som henne nar vi vill festa och formodligen kommer hem tidigt pa morgonen. I alla fall sa fick vi tag i ett skabbrum till ett hogt pris eftersom vi landade sa sent. Vi satt uppe till fyra pa morgonen for vi ville inte somna i det ackliga rummet, men till slut dackade vi och sov med lampan tand. Vi gick ut pa jakt pa morgonen och hade tur och hittade ett jattefrascht boende. Betalar typ 70 kr per person och natt for ett rum med ac. Superbra!

Vi har hangt vid poolen, stranden och bara njutit av Bali och dess innehall. Forsta kvallen tog vi det lugnt for att ladda infor gardagen da vi korde all in. Det blev forfest pa rummet med Bintang och notter och sedan gick vi till en klubb och dansade tills svetten lackade. Bast av allt ar att alla utestallen bestar av 90% killar. Vi klagar inte. Efter det gick vi vidare till Bounty dar vi traffade pa nagra skona engelsman och kollade allmant runt pa alla stolpskott runt omkring oss. For det fanns det gott om! Vi var val hemma vid halv sju pa morgonen sa idag ar vi allmant mora. Imorgon satsar vi igen. Idag blev det lite tufft, vi ar ju inte 20 langre.. Ja, forutom Amanda da.. Men snart ar hon fast i skiten precis som vi.

Massa kramar fran ett helt underbart Bali!

helo

Hej!

Nu har vi faktiskt varit lite aventyrliga.

I tisdags kopte vi med oss massa frukt till rummet och myste, frossade i mango, vattenmelon, ananas och kokos medan vi spelade kort..

I forrgar gick vi upp tidigt, at frukost pa vart hotell, dar for ovrigt varldens sotaste "gubbe" jobbar. Idag nar vi skulle ga bjod han oss pa malaysiskt godis. Klockan nio skulle vi bli upphamtade, men tid ar ju inte sa viktigt sa var privata taxichauffor kom narmare kvart i tio. Han hade i uppgift att kora oss vart vi an ville pa fyra timmar. Vi villa ha vart forsta stopp vid Langkawi cable car, vilket ar typ en linbana dar du aker upp till toppen av ett hogt berg och far en jattefin utsikt. Med var sjalvklara tur var stallet stangt p.g.a underhall. Pa vagen upp dit bliev vi stoppade i en poliskontroll, och vi anar att var chauffor fick boter for att Sofia och jag inte hade balte pa oss (om mammor oroar sig nu, sa fanns det faktiskt inte mojlighet till baltesanvandning i bak). En polis kom fram till Amanda och bad henne veva ner rutan. Han fragade om vi hade betalat mannen for att kora runt pa oss och vad vi betalade for det. Sen fick vi aka vidare efter lite fotografering av registreringsskyltar o.dyl. Efter det bad han mig och Soffan fejka att vi anvande balte. Nasta stopp var seven mills. Skulle vara sju vattenfallspooler som man kunde aka ner emellan. Allt vi kom till var en liten flod ( detta efter att ha klampat upp i trappor i en kvart ). Svettiga och envisa sa bestamde vi oss for att ta den enda stigen och fortsatta vandringen i hopp om att hitta dessa fantastiska pooler. Icke sa nicke. Efter att ha gatt brant uppfor i djungeln i mer an en halvtimme sa satte regnet in. Sporegn. Vi fortsatte lite till och motte nagra som vart uppe som inte ens hade tagit sig hela vagen. Vi gav upp. Gick ner igen med mycket lattare steg. Annu en besvikelse alltsa. Vi sag senare att den vagen inte var den ratta, och den vagen man skulle gatt gick inte att hitta. KUL!

Sen blev det en tripp till en strand med svart sand. Inte sa mycket att se, men nu har vi ju i alla fall sett nat tankte vi. Var chauffor foreslog glasblasning som nasta stopp, men sjalvklart hade de lunchstangt nar vi kom dit. Sjalvklart! Vi skrattade oss in i nasta butik dar de gjorde batiksaronger m.m. Vi sag en kvinna in action och fick ta kort. Hon fragade om vi ville hjalpa till att farglagga tyget och da fick vi mala sjalva. Roligaste pa hela dagen. Vi fick ju kanna oss lite viktiga.

Sen akte vi till ett kopcenter. Dar kandes det mer som hemma for oss. Vi at, shoppade lite och akte hem, mora i vara kroppar. Vi tog en dusch, gick ut och at springrolls och gick hem och at farsk mango pa rummet.

Igar tog vi nya tag och efter frukost akte vi till cable car igen. Idag hade vi battre lycka och fick aka upp. Det var jattefin utsikt och ikvall ska vi bara ata, packa och sova.

Idag har vi checkat ut fran Sweet inn, spenderat dagen med kortspel och boklasning. Snart ska vi ata for att sen ta oss till flygplatsen framat kvallen och aka till Kuala Lumpur och sova en natt. Den 16 beger vi oss till Bali. Som jag langtar!

Kramar Lovisa

+

Vara dagar ser fortfarande likadana ut. Langakwi ar fortfarande stallet och det ar ratt lugnt och skont. Jag har vart sjukt i ett och ett halvt dygn med feber och en mage i uppror, men annars sa ar det lugna gatan. Som tur ar reser jag med tva parlor som koper med sig kex, vatten och yogurt till mig nar jag inte kan folja med ut och ligger med feberfrossa pa rummet. Karlek!

Idag har vi legat pa stranden hela dagen och solat och last. Bockerna tar slut i ett nafs, vi alla tre laser som galningar.  Ikvall ska vi ga ut och ata pa nat stalle som Amanda och Sofia hittade igar nar de var ute och kollade, sen ska vi shoppa, kopa massa farsk frukt och sen ga hem och mysa pa rummet. Imrgon ska vi nog gora nagon utflykt har pa on. Far se vad det blir for spannande!

Kram Lovisa


Langkawi

Jag har val inte sa himla mycket att saga. Dagarna ser i stort sett likadana ut. Stranden, dusch, mat, kortspel och somn. Men igar slog vi pa stort och andrade vara rutiner lite. Efter nagra timmar pa stranden tog vi en promenad till en stor affar, dar alltid ar tax-free. Allt pa hela Langkawi ar tax-free, sa det ar ju billigt med alkohol, parfym, godis och liknande saker. Vi kopte med oss lite ol och sen gick vi och at pa en thailandsk restaurang. Beef with ginger. Mums. Sen blev det dusch och SMINK pa for forsta gangen pa valdigt lange. Vi blev jamforelsevis sjukt snygga. Efter det gick vi till ett annat tjejgang fran Skovde och forfestade med dem pa deras rum. Det kom dit lite engelsman innan vi gick vidare till Reaggae-baren Babylon dar vi stotte pa lite annat folk. Bland annat en malaysier fran Kuala Lumpur som var forvanansvart bra pa svenska och havdade att han var fran Karlstad. Det blev manga skratt och sen hemgang. Idag vaknade vi sent, at frukost vid fyra pa eftermiddagen. Skont att gora lite som vi vill. Nu ska vi tillbaka till rummet och ta det lugnt skulle jag tro. Far se vad kvallen bjuder pa. Kan det bli kortspel, tro?

saknar min fina familj. Hoppas Sverige ar sig likt.

Kramar Lovisa

Malaysia

Ja, har ju gatt sadar med bloggandet. Men det har liksom inte kants sa vasentligt. Nu har vi i alla fall upplevt Kuala Lumpur i en dag. Dar shoppades det, kollades pa petrona towers som var mycket maktigare an man kan forestalla sig och sa blev vi atna av fiskar ocksa. Ni vet sant dar fish spa dar man stoppar ner fotterna sa far fiskarna ata dod hud. Trodde jag skulle do av kittel. Efter huvudstaden KL tog vi oss vidare till Long Beach pa Perhentian, en o som ligger pa den malaysiska ostkusten. Dar var vattnet sagolikt turkost och sanden magiskt vit. Som tagen ur ett photoshoppat vykort. Vi var ute pa en snorklingtur en dag. Och det var det basta jag nansin gjort tror jag. Sa mycket fint som vi fick se. Vi simmade bland hajar och skoldpaddor och sag nemofiskar lite varstans och aven en stingrocka som lag pa lur. Var guide var bast och simmade med oss oss for att visa var man bast sag alla fiskar och andra havslevande djur. Han tog var kamera, simmade ner till botten och tog massa fina kort, plockade upp sjogurkor som vi fick kanna pa och var allmant forjavla bra! Han tog oss med till en strand dar inga andra turister var dar vi kunde duscha i kallt vatten i en kalla mitt pa en liten o i ingenstans. Tro att det var skont i dryga 30-gradig varme. Kvallarna pa on spenderades forst i restaurangen pa hotellet och sedan i sangen pa var bungalow dar vi satt och spelade kort och fnissade fram till klockan var ett pa kvallen, kvall efter kvall..

Nu har vi tagit oss vidare till vastkusten och en o som heter Langkawi. Vi har hittills bara hunnit kolla lite i affarer och hittat alldeles for mycket fint, men det far nog bli lite julklappsinkop och dylikt, for vi rakade ta ut lite mycket pangar. Mer an vi behover tills den 16 da vi lamnar Malaysia for den har gangen och aker vidare till Bali. For mer Malaysia kommer det bli. Typ brollopsresa kanske.

Efter detta internetbesok ska vi ga och ta oss en valbehovlig massage. Sen ska vi duscha, ata, kopa med oss lite gott och satta oss och mysa pa rummet. Vi ar trotta idag efter en lang natt pa en kall buss.

Hoppas allt ar bra hemma!

Puss och kram, Lovisa

RSS 2.0