Vattenfall och rehab

Efter rehabkvall var det dags for att ga upp tidigt och ge sig ut pa vattenfallstur. Vi hade en rolig guide som stallde privata fragor som man var tvungen att besvara. Han lattade verkligen upp stamningen och underholl oss alla. Efter BBQ frukost med agg och bacon vid en regnskoogspromenadslinga akte vi forst till en flod/vattenfall dar man fick bada om man ville. Vi hoppade over det och kande att det fick racka med att sta och vanta i regnet pa de andra som plaskade i vattnet och akte rutschkana pa stenarna. Efter det akte vi till Millaa Millaa dar vi at en riktig Australiensisk Lunch. Paj med pommes och sas. Agaren skojade med mig och latsades halla senap pa mina klader, och skrattade som en galning efterat. Efter detta var det dags att ta oss till Millaa millaa falls vilket ar ett jattelangt fint vattenfall dar Peter Andree spelat in en video och dar de gjort Herbal Essences reklamer. Dar ville vi saklart bada sa vi hoppade i det iskalla vattnet och trotsade vara fega sidor. Det var verkligen uppfriskande. Vi akte och kopte banan i ett litet stand mitt i ingenstans och sen var det dags for en sjo dar vi stannade och badade. Dock inte vi. Det var jattevarmt i vattnet trots att det djupaste stallet i sjon var over 60 meter djupt. Vi stannade dar ett bra tag och akte tillbaka sa vi var framme i Cairns runt halv atta pa kvallen. Soft guide som sade att han inte hade bestamde tider utan att vi fick stanna pa varje stalle sa lange som vi kande for. Vi kom till hostelet, at kottbullar och stuvade makaroner och hade ytterligare en rehabkvall. Satt uppe sent och skrattade och pratade om att vi snart kommer hem igen. Fy fan, inte kul! Igar hade vi sol nar vi vaknade sa vi gick till lagunen och hangde dar tills kvalllen kom och da var det dags for middag och sen forfest pa hostelet och darefter utgang. Vi blev bjudna pa pizza av ett gang som rakat gora for mycket mat och sen gick vi ut och traffade Rob, Nick, Kajsa och Veronica som alla var med pa Whitsundays. Idag har vi legat vid lagunen och nu ska vi hem och laga mat. Har inte bestamt om kvallen blir lugn eller vild an. Det visar sig.

Om tva veckor ses vi pa flygplatsen. Jag saknar er min underbara familj!

Puss och kram Lovisa

Cape Tribulation

Vi at en dundergod middag med brod, klyftpotatis och var favorit, rora! Morgonen efter gick vi upp redan klockan sex for att kasta i oss frukost, checka ut och bli upphamtade av en riktig lirare vid namn Pete som skulle ta oss med pa Cape Tribulationaventyr. Hans standarduttryck var "No worries, guys" och han missbrukade det rejalt. Han berattade dock ganska roliga berattelser och ovard fakta. Manga av hans fakta gick tyvarr ut pa lite mycket snusk. Sex var hans favoritamne verkade det som. En rolig grej han bberattade ar att det farligaste jobbet i Australien ar att sta vid vagarbete och halla fram stopskylten. I alla fall sa akte vi ut till ett Zoo dar vi fick se lite djur och ormar. Efter det akte vi vidare med en annan buss till en regnskogspromenad dar vi gick i sporegn. Efter det akte vi over Daintree river till regnskogen dar vi blev avslappta vid Ferntree Lodge dar vi skulle spendera natten. Vi gick i sporegnet och handlade litegrann i den sjukt dyra affaren och at sedan. Vi gick tillbaka till rummet som vi delade med en Kanadensare som hette Tim och som var helt sjukt social och trevlig. Mandish, Soffan och jag spelade kort och lyssnade pa musik o sen kom han in sa satt han och jag och pratade i sakert en timme om allt mellan himmel och jord. Han var typ 40 ar gammal och var lite nervos over att resa forsta gangen ensam. Han var lite av en late bloomer som han sade. Det blev en tidig kvall och vi lag alla i sangen vid elva och sov som sma barn hela natten. An en gang kan man undra om vi inte klarar oss utan varandra da vi flyttade sangarna sa att alla tre lag i en hog i mitten av rummet.

Morgonen efter checkade vi ut, at frukost och satte oss och laste vara bocker i saccosackar och vantade pa att bussen skulle komma och hamta oss. Efter att ha fatt i oss lite makaroner sa hoppade vi pa bussen, akte till ett glasstalle mitt iregnskogen dar vi kopte organisk glass och dar at vi varldens godaste passionsfruktsglass. Efter det var det dags for krokodilsafari pa daintree river och vi sag nagra sma sota krokodiler lura i vattnet. Efter det akte vi in mot Port Douglas och bestamde oss for att strunta i att stanna en natt dar som det var tankt fran borjan. Vi ville hellre aka in till Cairns igen for att ha en rolig lordagsutgang. Vi fick tag i ett hostelrum for 15 dollar, sa da kandes det inte lika dumt att vi struntade i Port Douglas dar vi redan betalat for boende. Vi gick och kopte pizza pa Domino's och sen blev det dusch, smink och forfest pa rummet. Vi gick till gilligans dar dar var massvis med folk och dar i vimlet traffade vi pa vasterasarna och dansade och hade skoj hela kvallen. Vi satte oss utanfor och pratade ett tag, sag en vakt sla ner en kille och sen gick vi hem och sov.

Dagen efter skulle vi checka ut tidigt for att byta hostel till YHA dar vi ska bo resten av tiden i Cairns. Vi tog en promenad i det fina vadret och gick och handlade osv for att doda lite tid innan vi fick checka in. Vi hangde vid lagunen ett par timmar och somnade i solen. Pa hostelet stoter vi sjalvklart pa danskarna igen. Vi gjorde egna hamburgare och duschade sedan och sminkade oss och sen forfestade vi vid koket pa hostelet. Dar satt odiskreta killar och snackade bakom ryggen pa oss men vi gillade laget och korde vart race. Sen gick vi till Gilligans o dar inne traffade vi Linda fran Stockholm sa vi hangde med henne. Sen motte vi vasteras som skulle ga och ata, men Martin stannade kvar och underholl oss alla. Det var trist att saga hejda eftersom de reser vidare till Nya Zeeland idag, men sant ar ju livet och vi har fortfarande en dryg vecka kvar har i Cairns och vi alskar stallet!! Idag sov vo lange, at en riktig brakfrukost med grot och aggmackor och sen gick vi till qantas och sen at vi en supergod glass. Jag tog jordnotsglass som smakade precis som snickers. Ikvall tar vi det lugnt och har rehab. Tacos star pa menyn.

Om det inte blir finare vader snart sa deppar vi ihop, vi vill ju ha farg nar vi kommer hem. Men vi haller tummarna for Sydney sista veckan. Den 3 mars aker vi dit och stannar tills vi flyger hem till Sverige igen.

Hoppas allt ar bra!

Kramar Lovisa


Magnetic Island

Alla hjartans dag blev en bra kvall som vi spenderade tillsammans med ganget fran seglingen. DEt blev forst piizza och ol pa en bar. Efter det gick vi till Beaches en svang och darefter Paddy's dar det var heldott. Vi gick istallet till Mama Africa och dar var det battre drag. Vi dansade hela kvallen lang och blev stalkade av en tysk som var med pa seglingen. Han definierade mitt utseende som det typiskt svenska och forklarade att det hade med min langd och nasa att gora. Knepig kille.. Efter att vi dansat, dansat och dansat stupade vi i sang och gick upp tidigt for en sista frukost pa beaches.

Vi checkade ut och tog courtesybussen till busstationen dar vi hoppade pa greyhoundbussen som skulle ta oss till Townsville. Val framme dar fick vi vanta i en timme pa nasta farja som skulle kora over oss till Magnetic Island, eller Maggie som vi fatt lara oss att det kallas. Vi checkade in pa Base dar vi fick dela rum med fyra engelska killar och en irlandare. De var sjukt roliga och sociala sa vi gillade laget tillsammans med dem. Nar vi kommer tillbaka fran bbqmiddagen som de bjod pa sa marker vi att ACn ar trasig, sa vi gick och sade till. Alltiallogubben kom dit och skulle fixa den, da funkade den i fem minuter och sen dog den igen. Det blev den varsta natten nansin. Det var som att sova inne i ett vaxthus och en kille lade sig pa stranden och tva andra satt uppe hela natten istallet. Morgonen efter var vi inte sa muntra efter att ha forlorat sa mycket somn, men vi fick lite gratis internetacess som kompensation. Iforsig var inte det sa mycket med tanke pa att killarna fick gratis boende en natt, men det var battre an inget i alla fall. Vi tog det lugnt, spelade kort, och forsokte fordriva dagen eftersom det var daligt vader. Men det sprack upp till slut sa da lade vi oss i poolen och laste lite istallet. Efter det blev vi hungriga och satte igang med var gourmetmiddag, pasta och pastasas. Efter maten duschade vi av oss all svett och sen gjorde vi chokladbollar som vi satt och at pa vart svala rum, eftersom ACn hade blivit fixad. Killarna sag ut som fagelholkar nar de kom in o tyckte det sag ut som om vi at bajs med kokos pa. Haha. Vi lade oss i tid och njot av en god natts somn med ett varmt tacke i det kalla rummet.

Vi checkade ut och kastade i oss lite grot till frukost innan vi gick till bussen som tog oss tillbaka till farjan och mot Cairns. Nu har vi alltsa akt var sista busstur med Greyhound for den har gangen for igar kom vi fram till Carins som ar vart sista stopp forutom Sydney, dit vi ska flyga i borjan av mars. Vi blev hamtade och checkade in pa Njoy dar vi fick dela rum med en annan tjej. Vi bestamde oss for att ga och ata och McDonalds var det narmsta sa det fick det bli. Efter det gick vi tillbaka for att duscha, gora iordning oss och forfesta pa rummet. Efter att ha vantat pa att regnet skulle sluta tog vi oss bort till gilligans dar det var ovantat dott. Vi dansade och hade kul anda bland massa nordar och till slut blev det lite mer folk. Vi dansade med ett norskt killgang som uppenbarligen var mer sugna pa oss an vad vi var pa dem, men vi underholl oss med dans och sen kom ett australieniskt gang och borjade pocka pa uppmarksamheten. Det sjukaste var att det var en tjej som kommer och lagger in stoten. Hon flirtade som fan med oss och sen drog hon dit hennes lillebror och hans kompisar. Gardagskvallen var verkligen en sjalvfortroendeboost, sarskilt nar en straight (?) tjej kommer fram och sager att vi ar sjukt snygga och att andra tjejer inte kunde mata sig med oss. Efter att norska ganget och australiensiska ganget battlat lite sa slutade det med att vi foljde med australiensarna pa efterfest i deras hus dar vi skulle ha poolparty. Valdigt fint hus som sag ganska lyxig ut. Lillasystern vaknade och joinade oss andra nere vid poolen. Vi satt och pratade och skrattade och drack lite ol innan killarna borjade brottas ( som killar alltid gor ) och en av killarnas armbage gick ur led sa de fick vacka mamman som fick ga upp och kora in honom till sjukhuset. Helt sjukt avslut pa en san kvall. Storasystern ringde taxi som kom och hamtade oss och sen betalade en av killarna den. Det var en lag bit in till vart hostel. Snalla manniskor, men de tyckte nog att det blev ett lite pinsamt avslut pa den kvallen, och inte alls som de hade tankt sig. Men helheten av kvallen blev bra i alla fall, och det ar ju skont. Idag sov vi lange och sen har vi bara tvattat, last och gatt till ett kopcenter dar vi at sushi och kollade pa armband. Dar inne motte vi Evelina och Oscar igen sa vi stod och pratade med dem ett tag.. Imorgon ar det dags for Cape Tribulation dar vi bl.a ska fa aka pa krokodilsafari. Det ska bli spannande! Vi ska aven stanna en natt i Port Douglas som ska vara jattefint. Vi haller tummarna for fint vader. Nu ar det exakt tre veckor tills vi ar hemma igen. Usch vad trakigt.

Kram Lovisa

Segling i Whitsundays

Nu ar vi tillbaka fran en helt underbar seglingstur med Apollo. Vi hade inte kunnat be om battre vader med tanke pa att det ar regnperiod har for tillfallet. Det har kommit smaskurar vid nagra tillfallen, men det har inte vart nat vi lidit av. Vi borjade aventyret i fredags morse da vi efter lunch borjade med att snorkla. Helt fantastiska fiskar, fargerna gar inte ens att forestalla sig. Efter snorkling var det dags for ett provdyk. Amanda, Soffan, Elin och jag var i samma grupp och fick dyka ner bland alla fiskar tillsammans med dykinstruktoren. Det var lite laskigt att andas under vattnet, men det var sjukt haftigt och nu ar jag annu mer bestamd pa att jag vill aka tillbaka till Koh Tao nasta ar for att ta dykcertifikat. Var instruktor Max matade fiskarna och jag fick klappa en stooor fisk. Jag rev mig dock pa en korall mitt i handflatan, men det var det vart. Det kandes verkligen konstigt att vara nere pa botten bland alla fiskar medan allt vatten var over en, men det var verkligen roligt! Vi sag en rocka dar nere ocksa.

Kvallen spenderades pa middag och lite goondrickande, men vi var trotta och inte allt for sociala. Vi satt mest och tittade pa stjarnorna och njot av varandras sallskap. Morgonen efter akte vi till Whitehaven beach och satt dar och tog det lugnt i nagra timmar i solen. Sanden var verkligen kritvit och finkornig, sa man hade sand i alla vrar nar vi kom tillbaka till baten, men det var det vart. Efter det blev det dags att ta pa sig vatdrakten igen for att snorkla. Vi letade efter Nemo, men vi hittade honom tyvarr inte. Man kan verkligen vara i vattnet i timmar och bara titta pa allt haftigt som finns dar. Kvallen spenderades an en gang at middag. Aven denna kvall blev lugn, vi var alldeles for trotta efter att ha hallt igang hela dagen och efter lite somn pa en varm bat i delad sang. Imorse vaknade vi, satte pa oss vatdrakterna och plaskade i vattnet an en gang efter att ha fatt i oss lite frukost i magen. Snorklingen blev lite av en besvikelse dar eftersom vi sett sa mycket fint dagarna innan. Nagra pa baten sag och klappade havsskoldpaddor, sa vi var lite besvikna nar vi akte tillbaka till Apollo med den lilla motorbaten. Men da helt plotsligt dyker det upp en liten skoldpadda i vattnet. Han kom upp till ytan for att fa luft, sa vi missade inte det heller. Det var kul. Vi har verkligen blivit godda pa den har resan i alla fall. Frukost, lunch och middag. God sadan. Sarah, kocken ska verkligen ha en eloge. Besattningen var underhallande och allt var verkligen bra! Nar vi kom hem var vi dock sjuuuukt svettiga och skitiga sa duschen var valbehovlig och jatteskon. Ikvall ska vi till en bar och ha en sista kvall med de fran baten. Det blir pizza och oljugs, sa vi kanske kan visa en roligare bild infor alla vi reste med. Imorgon aker vi vidare till Townsville for att ta oss over till Magnetic Island i ett par dagar. Nu ska jag ga tillbaka till hostelet och sminka mig. Glad alla hjartans dag till er dar hemma. Jag saknar min familj som mest nu. Jag alskar er..

Hoppas Sverige ar sig likt, snart kommer vi hem och gor det osakert igen... Tyvarr..

Kramar Lovisa


still in Airlie Beach

Vi hade tva rehabkvallar da vi bara tog det lugnt pa rummet. Det behovde vi, speciellt eftersom bade Sofia och Amanda kande sig lite halvkrassliga da forkylningar spokar. Vi sov lange och gjorde inte mycket pa dagarna. Vadret har vart halvdant. Har gatt bra att ligga vid lagunen ett tag, men det blir ofta kraftiga regnskurar emellanat. I forrgar kvall blev vi overtalade av Niklas och Johan att gora iordning oss for utgang sa efter snabbdusch och smink gick vi ner till hostelbaren Beaches i regnet dar vi delade pa en jug. Niklas kom och hamtade oss och drog med oss till Magnums bar istallet dar vi blev bjudna pa ol. Dar var det var ett stort svenskt gang som hangde. Bl.a en kille fran Torsby. Vi satt dar och regnet blev bara varre och varre, sa nar vi val skulle ga hem fick vi vanta tills det blev nagorlunda lugnt och sen springa tillbaka till Beaches. Iforsig ar det inte mer an typ 10 meter, men anda.. Forresten, haromdagen nar det regnade massa och vi skulle springa till koket sa rakade jag fa ltie mycket fart och halka in i koket. INTE graciost, alla kollade och jag bara satt dar och stirrade. Menmen, jag far bjuda pa detta..

Igar morse kom Elin W ikapp oss igen, sa nu bor hon pa varat rum och ska med pa samma battur. Det ska bli roligt. Gardagen spenderades at tvatt, fragesport och internet. Inte sa givande, men regnet forstor ganska mycket. Pa kvallen lagade vi fiskpinnar och sen duschade vi och sminkade oss och sen blev det goon vid stranden, under tak i regnet. Lite fjortisfylla, men det kostar att dricka ute och pengarna borjar verkligen tryta nu.. Sa vi satt dar i godan ro och drack och sen ser jag helt seriost Evelina Fredriksson, en tjej som gatt skidgymnasiet i Torsby ga forbi. Helt helt helt sjukt att man traffar pa varandra dar. Efter det gick vi in mot paddy's och drack ett glas vin tillsammans med tva tjejer fran stockholm, niklas och johan. Vi stotte pa danskarna och Vasterasara. Dar dansades det och sen gick vi vidare till Mama Africa, dar det dansades annu mer och sen blev det en promenad ner till lagunen, dar vi traffade pa Peter och Soffan. Martin hoppade i vattnet och fick vakten efter sig. Det var en bra kvall som slutade ratt komiskt. Idag tar vi det bara lugnt. Var inte hemma forran halv sen imorse och blev vackt kl 10. Sa vi har lite somn att ta ikapp. Idag har det blivit subway och nu ska vi nog ta det lugnt igen. Imorgon blir det segling och dykning i Whitsundays.

Helt seriost. Vi tre har blivit sa ackligt synkade sa det ar helt obeskrivligt. Nar vi satt i Rainbow Beach sa satt jag och lekte med en kortlek. Sa bad jag sofia gissa vilket kort jag kollade pa. Allt jag sa var att det ar ett svart kort. Hon fick tre chanser, men satte det pa forsta. Sen provade hon pa mig och jag satte det pa andra forsoket. Sen skulle vi se om det funkade med Amanda, o hon var mattligt road av min lek sa hon sa halvhjartat: ruter.... tre. O sa var det ratt!! Det ar helt sjukt. Amanda och jag har borjat saga samma meningar precis samtidigt ocksa. Har hant kanske tre ganger. O det ar inte vanliga meningar utan t.ex : And that's about it. Helkonstigt hur lika vi tanker.

En annan stord grej ar att jag har fatt talfel. Jag blandar ihop ord och meningar hela tiden. Jag har t.ex sagt
"den har fraschen ser inte sa bank ut." istallet for den har banken ser inte sa frasch ut. "Jag vill traffis fakta killarna ikvall" istallet for jag vill faktiskt traffa killarna ikvall. En annan gang sa jag "jag har inte koll pa mina megna eningar" fast det skulle vara egna meningar. helknappt. Jag blandar till och med ihop imorgon med igar och sant konstigt. det ar nog den australiensiska luften som spokar!

Kramar Lovisa


aventyr

Ja, Hervey Bay blev ju ocksa bra till slut. Efter maten smygdrack vi goon pa vasterasarnas rum innan kvallen slutade pa stranden. Det blev en lyckad kvall trots att vi var lite frustrerade. Amanda och jag sag en acklig kattratta, possum som sprang forbi precis innan vi skulle ga tillbaka till rummet for att lagga oss. Dagen efter spenderades i poolen och det var en sjukt seg dag dar minuterna kandes som ar. Vi spelade kort och pratade men tiden gick inte snabbare for det. Nar klockan narmade sig 20.00 sa akte vi till busstationen for att vanta pa nattbussen som skulle ta oss till Airlie Beach, eftersom vi inte hade tid att stanna i 1770 dar vi hade tankt att lara oss allt om surfingens magiska trick. Vi gillade laget fram till bruden pa Tribal ringer och sager att det har blivit fel emd var bokning, sa vi kan inte aka med baten den 8 som det var planerat. Val framme pa morgonen ringer vi och ar sjukt irriterade pa att hon inte  hort av sig tidigare eftersom vi da kunde stannat i 1770 anda. Vi gick till Tribalkontoret och fick prata med henne, vi var alla valdigt frustrerade men hon kunde inte gora nat annat an att erbjuda en annan bat till samma datum eller att vi fick vanta till den 12. Eftersom vi verkligen ville aka med Apollo som vi bestamt fran borjan sa valde vi att vanta till den 12. Trist att vi inte far aka med vara vanner fran Vasteras, men vi far bara acceptera att det var odet. Sa fran och med i forrgar ar vi fast i Airlie beach i ytterligare en vecka, men vi har i alla fall haft ett flertal soltimmar varje dag sa vi ligger vid lagunen eller poolen har och myser.

Forsta kvallen har i Airlie var vi ute och tog det lugnt. Borjade kvallen pa vart hostel Beaches bar och gick vidare till ett annat stalle, Paddys. Kvallen avslutades pa Mama Africa dar vi stotte pa Patrik, en kille vi traffade en snabbis i Surfers. Det var en lugn kvall som var lite annorlunda. Igar bestamde vi oss for att ga ut igen sa vi satte oss pa hostelbaren igen och gick sedan till lagunen och pratade lite och efter det bestamde vi oss for att ta en bier hier pa Paddy's. Martin, Peter och Filip fran Vasteras kom och joinade oss och tur var val det eftersom stolpskotten som vanligt forfoljer oss var vi an gar. Igar var det en kille/gubbe som raggade pa amanda genom att fraga om hon trodde att tiden pa hans klocka stamde. Sa sjukt konstig raggningsreplik som efter ett tag foljdes av : "What are you guys drinking?", nar vi sitter med skummande ol i vara glas. Svart att gissa menar jag. Idioter finns det gott om, men det hade ju ine vart lika roligt om de inte fanns. Efter Paddys fick killarna en snilleblixt och tyckte vi skulle ha efterfest. Poolparty i poolen pa vart hostel var det basta forslaget, sa det fick bli pa det sattet efter att vi tre tvekat lite. Alla hoppade i poolen och roligt hade vi. Regnet kom och strax efter det kom vakten och da tog det roliga slut. Det mest komiska var nar alla tre killar skulle springa over till sitt eget hostel som de bytt till 50 meter bort, endast ikladda kalsonger. Vi skrattade som masar, sa kvallen blev extremt lyckad. Idag har vi softat vid lagunen och ikvall blir det matlagning och sen ska vi nog ta det lugnt. Vi skulle egentligen akt pa batturen imorgon, men det sket sig ju sa vi far hitta pa nat annat. Lite bittra tjejer, men det ar som sagt inte meningen att vi ska aka imorgon. Antagligen kommer Brad Pitt och Jude Law vara med pa var battur, sa det blir nog bra anda!

Saknar er dar hemma.

Kram Lovisa


Fraser Island

Ja, Australia Zoo var verkligen en upplevelse. Vi blev upphamtade halv nio pa morgonen av en gratis transferbuss och en och en halv timme senare var vi framme efter att ha sett en film om Steve Irving. Vi var dock sjukt nara pa att glomma varan intradesbiljett, Sofia kom pa det i samma stund som bussen skulle ga, sa hon tog lopet upp till hostelet och hamtade det vi behovde och sedan kunder vi aka. Val framme sag vi en krokodilshow, matade och klappade kangrus, klappade koalor och sag bade koalabebisar och kangrubebisar. Mysigt var det. Efter en heldag pa zoo var det dags att aka tillbaka, o val hemma igen blev det chipsatning och matlagning innan vi bestamde oss for att traffa vasterasarna som hade kommit till Noosa samma dag. Efter en snabb dusch och en powernap tog vi en promenad till Murphys, en irlandsk pub dar vi sammanstralade och hade en trevlig kvall. Lugn men trevlig. Det roligaste som hande var ett stolpskott vi traffade fran Faroarna som stod och sjong for full hals. Han var lookalike till Filip Wikingsson. Han sjong som om han var Paul Potts och jag lyckades fanga honom pa film, sa det blir forhandsvisning pa facebook senare. Jag fick aven en paminnelse om allt dumt jag sagt nar vi festade ihop i Surfers Paradise, men det bjuder jag pa.

Morgonen efter var det dags att checka ut fran YHA i Noosa for att aka vidare till Rainbow Beach. Framfor oss i bussen satt tva tjejer vi kande igen fran Skovde. Val framme checkade vi in pa Pippie's Beachhouse dar vi delade rum med en supersot kanadensisk tjej, Angie. Efter briefing infor aventyret pa Fraser Island blev vi indelade i tva grupper om 10 och 11. Vi hamnade med fyra tyskar, ett brittiskt par och tva svenska killar, Johan fran Arvidsjaur och Nicklas fran Ockelbo. Vi handlade mat och alkohol infor resan och sen tog vi det mest lugnt hela kvallen. Morgonen darpa var det dags for att packa ner det sista och sen packa bilen for att aka till on och uppleva massa saker. Vadret var stralande. Vi gick i en halvtimme i sand och stekande sol for att komma fram till en jattefin sjo precis nedanfor en sanddyna. Det var val vart promenaden nar vi val kastade oss i vattnet. Vi sag aven Moheno, ett vrak efter ett fartyg som ligger mitt pa stranden. Efter allt detta tog vi oss vidare till K'gari, vart campingstalle for natten. Efter dusch och massa hastflugebett grillade vi hamburgare och drack goon. Vi var garanterast nyktrast av alla i vara tva grupper, tro det eller ej och tur var nog det. Efter olspel som vi fejkdeltog i sa bestamde vi oss for att det var dags for att ga och lagga oss. De svenska killarna och vi forsoker hjalpa Mark, den brittiska killen, tillbaka till sitt talt eftersom han ar alldeles for full for att ta sig tillbaka sjalv. Killen ar liksom 28, men klarar sig inte sjalv. Helt utan anledning kallar han oss tre for svenska slampor och att vi ar praktiga javlar. Vi alla tre blev sa forbannade att vi  lamnade honom pa plats sa fick killarna ta vid. Typ tio minuter ser vi hur tjejen i det brittiska paret, Caroline star och grater vid en bank och vi gar fram och fragar vad som hant, da ligger Mark, hennes kille utanfor taltet halvdeckad och hon ar alldeles frustrerad. Killarna forsokte dra in honom, men han lag och spydde och var otrevlig utanfor. Fan vad irriterade vi blev. Vi fick sta och trosta henne for att hennes kille var en idiot. Dagen efter sa sade en av de tyska killarna att han hade slagit henne o det hade vi ingen aning om. Helt sjuk kvall som till pa kopet slutade i regn. Sa pa morgonen vaknade vi sjukt svettiga och blota av regnet. Vi packade ihop, at frukost och akte vidare till Indian Head dar vi stod uppe hogt pa ett berg och kollade ut over ett helt oandligt hav. Det fanns inte land sa langt ogat kunde na. Synd pa vadret, annars hade det var helt sagolikt. Vi sag bade stingrockor och en haj dar nere i vattnet, jag vill tro att det var en vithaj sa jag latsas det. Caroline och Mark gick och kollade pa Champagne Pool som lag 6 km bort medan vi satt och at i var van. Vi blev lite sena ivag sa vi hann tyvarr inte aka till Eli Creek, vilket ska vara en fin badsjo. Sa istallet akte vi till central station, dar vi skulle campa den natten. Konstant regn sen gardagkvallen gjorde att det inte var kul att satta upp talt och allt. Killarna spande i alla fall upp en presenning sa vi kunde ata under tak. Det blev pasta med tomatsas och korv till middag. Inte sa fancy, men bra gott nar vi var hungriga. Nar kvallen fortsatte hor jag hur en av de tyska tjejerna skriker att hon precis sag en tva meter lang orm, sa gladeligen oversatte jag detta till mina vanner och alla tre insag bara mer och mer att camping inte ar var grej. Absolut inte i Australien dar alla varldens giftigaste djur lever. Vi gick och lade oss tidigt och dagen efter skulle vi upp redan vid sen pa morgonen for att komma ivag till lake McKenzie som ska vara den finaste sjon pa hela on.

Sjalvklart var det regn nar vi vaknade sa vi hangde i vart ackliga, fuktiga talt ett bra tag innan vi trotsade regnet och tog ner taltet och akte vidare till sjon, utan frukost i magen. Vi kom fram till sjon och det var verkligen nat utover det vanliga. Ett par, tre meter ut var vattnet helt obeskrivligt turkost och sanden var alldeles kritvit. Helt fantastiskt. Vi badade bara benen eftersom det var kallt, blasigt och regnigt i luften. Efter det akte vi vidare till ett cafe och stannade dar ett bra tag dar vi at pizzabrod till frukost, eftersom ingen ville klattra upp pa taket i regnet for att ta ner var frukostmat. Sofia gik helt seriost in och skulle bestalla tre pizzabrod pa engelska och sager helt oberord "hello, can I have two ananas and one pepperoni?" Jag borjade asgarva men forsokte flika in "pineapple, pineapple. " Javlar vad vi skrattade at det. Hela dagen i stort sett. Enda anledningen till att hon sa sa var for att vi diskuterade precis innan att man INTE kan saga sa.

Vi akte sen tillbaka till fastlandet efter en guppig och hard fard. Min rumpa kande jag knappt av eftersom den var helt bortdomnad. Det var ju saklart en upplevelse, men jag har kommit underfund med att jag absolut inte ar en campingtjej och det var formodligen sista gangen jag sov i ett talt. Vi var i alla fall valdigt nojda over att vi klarade satta upp taltet alldeles pa egen hand trots att varken Amanda eller jag har gjort nat sant innan. Vi tackar pappa Thomas Hedlund som lart sin dotter sa ordentligt, for Soffan/Miss Ananas hade verkligen koll pa laget. For ovrigt har jag aldrig sett en storre spindel an den jag sag pa forsta campingens toalett. Den sag ungefar ut att hora hemma pa skansen. Nagot positivt med resan var alla vilda dingos vi sag. Ser i for sig mest ut som en vild hund, men sota ar de.

Igar morse var vi helt installda pa att lamna rainbow beach for att aka vidare till 1770 och Agnes Water sa vi packade klart allt och lamnade in nyckeln med vara stora vaskor pa ryggen nar hon i receptionen paminner oss om att vi har ytterligare en natt kvar att stanna. Helt sjukt att vi var sa installde pa att aka att vi till och med packar klart och checkar ut innan nagon stoppar oss. Sa vi fick tassa tillbaka till vart rum som vi delar med Angie och forklara situationen..

Igar var vi trotta som vanligt sa det blev en tripp till tribal for att kolla internet och darefter gick vi tillbaka till vart hostel for att ata nudlar. Sen blev det vila och kortspel ett bra tag. Kvallen agnades at bakad potatisatning med rora och ytterligare kortspel. Vi gick och lade oss tidigt. Imorse gick vi upp tidigt for att ata frukost och sen blev det hang med vasterasarna innan vi checkade ut. Darefter gjorde vi pannkakor till var resa som skulle ta 6 timmar. Val framme i Hervey Bay fick vi reda pa att vi inte kunde ta oss langre pga regnet. Vagarna ar avstangda sa vi tvingas alltsa stanna har i Hervey Bay inatt utan att fa pengarna tillbaka for det boende vi betalat i Agnes Water. Formodligen kommer vi inte kunna aka vidare imorgon heller sa surfingen i Agnes Water och 1770 kanns valdigt langt bort. Nu nar vi kollar vaderleksrapporten sa visar det sig att det ska regna i en vecka framover sa forhoppningsvis kan vi flytta fram var seglingstur ytterligare en vecka. Humoret ar inte pa topp nu, men ikvall blir det nog bakad potatis igen o kanske vi unnar oss en ol till.

Hoppas allt ar bra dar hemma. Saknar er. Nu borjar hemresan narma sig, angest!!!


Kramar Lovisa

RSS 2.0