Australia Day

Vi hade tre lugna dagar i Brisbane. Tog det valdigt lugnt tva kvallar och den tredje dagen var det dags for Australia Day. Australiens nationaldag. Vi bestamde oss i sista stund for att stanna i Brisbane en extra dag, vi ville ju absolut inte missa kackerlacksracet. Sa vi gick upp i tid efter en god natts somn, forutom att en av vara roomies satter igang och pratar i telefon kl. sju pa morgonen. Vi tog oss over till story bridge hotel dar det arliga kackerlacksracet gick av stapeln. Det var lika sjukt som det lat. Ett tjugotal kackerlackor som springer at olika hall. Vi fick en del filmer som kommer upp pa facebook sen. Efter att ha tittat pa fulla galna och glada australiensare ett tag tog vi en promenad langs floden for att kopa oss en macka pa subway. Darefter gick vi och satte oss i batanical garden och njot av vart inkop. Mysigt var det verkligen. Efter det gick vi tillbaka till hostlet, duschade gick ner och at mat i baren dar det serverades gratis quesilladas. Efter det blev det smink, fyrverkerier vid en bro och baren igen dar det blev jugs med ol for hela slanten. Jag kanner mig manad att beratta om allt festande som manga reagerar pa, men nan maste ju ta pa sig det anvaret ocksa, och skotsamma som vi ar sa gor vi inget dumt trots att promillehalten stiger. Det vet nog alla vara foraldrar om. Haha. Vi var riktiga stolpskottsmagneter den kvallen. MAssa dragg flockades kring oss, de enda varre an de andra men vi skrattade bara. Efter det horde vasterasarna av sig och ville ses, sa vi gick och motte dem i stan och tog med dem till chinatown i narheten av dar vi bodde. Vi gick in pa nat stalle och bestamde oss for att bara ha kul och dansa och driva med folk och det var nog den mest lyckade kvallen sen full moon party tror jag. Som jag skrattade at vasterasarna som drev med det ena och det andra. Musiken var dock asrolig och vi dansade och svettades konstant. Sjukt kul hade vi och vi var hemma redan vid 2. Idag akte vi till Noosa tidigt pa morgonen och lamnade Bunk och Brisbane bakom oss. Idag har vi bara legat pa stranden och imorgon blir det Australia Zoo dar vi ska gosa med massa djur.

Kram Lovisa

wet'n'wild

Det blev fest med danskarna och sedan utgang med hostelet till SinCity dar vi hade roligt hela kvallen och dansade och hade oss. Dagen efter blev det lugna muggar vid poolen innan vi at en utsokt paj som vi tillagat. Dock at vi alldeles for mycket alla tre och blev proppmatta, men vi var pa't igen och efter lite goon var vi redo att mota utelivet i Surfers an en gang. Denna gangen blev vasterasare varat lyckliga sallskap under Backpacker's big night out som var pa gang under onsdagen i surfers paradise. For 30 dollar fick vi intrade till fyra barer, gratis bal, och gratis drink pa utestallena. Det blev en tuff kvall som slutade pa olika satt for oss alla. Morgonen efter skrattade jag och Amanda som tva idioter at Sofias kvall av forklarliga skal. Amanda och jag lyckades scora tre barer av fyra, medan Sofia klarade av en.

Torsdagen blev en soft dag och en soft kvall med filmtittande. Enda gangen vi gick utanfor dorren till var lagenhet var for att handla mat till var tacokvall. Myskvall blev det och Sofia somnade som en stock i soffan. Pa fredagen var vi uppe med tuppen, motte Elin som numer reser med oss for att aka till vattenlandet Wet'n'wild dar jag overraskade och akte tre olika laskiga grejer. Mina vanner tyckte nog att det var jobbigt att jag fick panik nar vi val kom upp. Jag akte dock bl.a en tunnel som var kolsvart, som gick otippat bra med tanke pa min cellskrack. Jag var stolt efter iaf, alla som kanner mig vet att jag hatar saker som gar fort. Men jag overlevde. Det mest storande under dagen var vasterasarna som inte visste vad de skulle gora nar de motte oss i parken. Fjantkillar. Men under kvallen nar vi festade fick vi stalla dem mot vaggen och da skamdes de for att de inte hade halsat. Det blev aterigen en bra kvall och jag var inte hemma forran efter fem efter att ha vart pa balkongfest/bastufest. Lordagen blev pooldag med avslutning spontanutgang till bedroom som jag tidigare lyckats missa inredningen pa under tva hela kvallar. Det var en okej kvall och imorse akte vi vidare till Brisbane klockan 9.20. Sa det var ett trott gang som lamnade surfers. Men nu ar vi har och lyckades for tredje gangen bo pa samma stalle som danskarna och vi har aven funnit var hollandska van Felicia har. Idag har vi gatt runt pa stan. Jag har kopt mig ett par shorts, ett linne och ett par nya solglasogon eftersom ett par har gatt sonder och jag tappat bort det andra paret. Vi motte sjalvklart vasterasarna pa stan. vi har vara aningar att de stalkar oss, men det ar inget som har blivit bekraftat annu. Idag vagade de i alla fall komma fram och prata. Modigt av dem. Nu har vi precis kommit hem fran picknick i en park med brod, kex, ost, oliver, dip och massa annat gott. Nu ar vi matte och ska ta en dusch, sen blir det nog bara att ta det lugnt ikvall och sova i tid. 

I overmorgon ar det Australia day, far se vad vi hittar pa. Vasterasarna berattade att har i Brisbane finns det ett kackerlacksrace som man kan betta pa vilken kackerlacka som aker fortast fram pa en barkbat. Helt sjukt, men inget forvanar langre. Tyvarr missar vi detta race da vi befinner oss i Noosa vid den tidpunkten. Bull som vara skanska vanner skulle sagt.

Nu ska jag kila. Hoppas allt ar bra hemma.

Kram Lovisa

miss & lycka..

Ja efter att jag skrev sist sa gick vi till den lokala supermarket som ligger precis bredvid vart hostel. Var planerade finmiddag med kyckling, klyftpotatis och tzatsiki fick bli potatis, tzatsiki och kex. Det trakiga var dock att vi rakade kopa sot acklig grekisk yoghurt att gora tzatsikin pa sa det smakade fan, trots att jag gjorde allt som stod i min makt med hjalp av saltet att fa den battre. Kvallen fortsatte pa samma satt. Vi satt och kollade pa Sex and the City filmen medan vi at och hade bestamt oss for att unna oss en kladdkaka pa var myskvall, men ingen form fanns sa vi satt helt seriost och at smeten med gradde. Sa javla ackligt efter tre tuggor, sa det var en komisk afton. Vi gick och lade oss i sangen och medan Sofia berattade sagan om rodluvan och vargen sa somnade jag som en stock, jag fick inte ens hora slutet..

Hon uppdaterade mig dock morgonen efter och efter denna update blev det en promenad till Coles for att handla mat for resten av veckan och framforallt frukost som vi var extremt sugna pa. Efter matkop som blev lite dyrare an vad vi hade forvantat oss sa traskade vi lyckligt hem igen med vara tunga tunga kassar. Efter frukost blev det stranden dar vi lag och svettades i nagra timmar innan vi gick tillbaka och borjade tillaga kvallen middag, kangurukott, ugnsbakad potatis och en god sas till. Det smakade inte huggorm som min kara syster Anna skulle sagt. Efter bier hier, mat och "How to lose a guy in ten days" sa blev det dusch for oss alla samtidigt, trangt men effektivt och sen blev det smink och mer beer. Sen gick vi over till dormdelen av hostlet dar vi joina upp med resten av vara hostelvanner. vart hostel erbjuder gratis intrade till olika klubbar varje dag med en gratis drink sa vi provade pa det och gillade klubben vi hamnade pa. SinCity kandes valdigt posh, men det var trevligt. Det trakiga med oss ar att vi ar sjukt krasna nar det galler killarna eftersom skandinaviska killar ar oslagbara utseendemassigt.. Men vi dansade och hade sjukt kul till grym musik!

Imorse var vi nastan uppe med tuppen och efter morgonmat sa tog vi en promenad till en travel agency dar vi nu har bokat alla aventyr for resten av resan. nu ar fraser island, segling i whitsundays, magnetic island, cape tribulation och massa annat fixat. Boende ar fixat och vi fick verkligen ett overkomligt pris. Alex, var formedlare ar numer var van och hon later oss anvanda internet gratis har. Sa vi ar alla tre pa valdigt gott humor for tillfallet, fint vader, resten av resan nastintill spikad och betald och ikvall blir det utgang. Forhoppningsvis traffar vi pa vara danska vanner fran Byron under forfesten. Nu blir det nog lite poolhang innan det blir dusch och min beromda lasagne.

Saknar min underbara familj.

Kram Lovisa

Surfers Paradise

Dagarna i Byron forsvann sa sjukt fort. Vi hann med manga festkvallar. Alla kvallar blev festkvallar. Vi hangde med danskar fran vart hostel, Hugh och Liam fran Sydney, en hollandska vi delade rum med och manga andra. Byron Bay ar ett grymt mysigt stalle o far jag chansen ska jag tillbaka dit nan gang. Hela veckan har gatt ut pa strandhang pa dagen, att kolla in snygga surfare medan vi glassat i vinden pa stranden. Surfare har sinnessjukt snygga kroppar har vi upptackt. Efter stranden har det blivit poolen och sen matlagning, dusch och forfest och sen har kvallarna avslutats pa Cheeky Monkey's eller under en stjarnklar himmel pa stranden. Helt obeskrivligt underbart har det varit dar, men i formiddags bar resan av vidare mot surfers paradise dar vi nu befinner oss. Vi gillar redan detta stalle. Nar vi kom fram till hostlet som vi bokat i forvag sa visade det sig att vi hade fatt ett battre rum for samma pris eftersom det hade blivit dubbelbokat, sa nu har vi gatt fran femrum i Byron Bay till ett eget rum med tv. Eget kok har vi och delar badrum med ett annat par. Vi har dvd och ett tvrum sa ikvall blir det filmkvall, sa laddar vi for utgang imorgon. Danskarna fran vart hostel skulle tydligen bo pa samma hostel som oss aven har, sa vi hoppas pa att fa med dem ut imorgon. Vi gillar redan surf'n'sun, personalen ar grym och det ar mysig stamning. nu ska vi ga och handla lite mat, far se vart det blir eftersom alla billiga mataffarer som coles och woolworth redan stangt. Sondagar ar inga bra dagar. Men vi hittar nog pa nat, vi lyxar till det med en kladdkaka till filmen och ska bara mysa hela kvallen. vi kan nog behova lite rehab. Vi har bestamt oss for att ta tag i allt har och boka framtida utflyktsresor och hitta pa mer pa dagarna. Minigolf, bowling, vattenpark och lite som star nast pa listan.  

Jag ar sa glad att jag reser tillsammans med amanda och sofia, for vi har sjukt roligt ihop och skrattar oss igenom hela dagarna. Vi skrattar at precis allt och jag ar sa javla glad hela tiden. Livet leker och jag kommer inte hem pa ytterligare 8 veckor, vilket kanns javligt bra! Jag saknar saklart alla dar hemma, men denna tid kommer inte tillbaka sa jag njuter sa mycket jag bara kan. Vill inget hellre an att pussa pa mina foraldrar, systrar och systerdottrar. Men tiden flyger forbi sa snart ar jag hemma hos er igen, aven fast jag inte vill lamna livet pa resande fot.

Kram Lovisa


Byron Bay

Vi gillar laget har i Byron Bay. Tog nattbussen fran Sydney i forrgar och sov oforskamt gott eftersom vi hade tva saten var sa man kunde ligga ner ganska bra. Val framme tog vi oss till vart hostel dar vi lamnade saker, bytte om och lade oss vid stranden och njot av en helt molnfri himmel. Efter bad i sjukt hoga vagor gick vi och storhandlade for hela veckan, lagade mat och duschade sen. Vi drack lite ol, tooheys new ar det som galler for oss i detta land och darefter skulle vi leta upp nat stalle dar det var bra drag men eftersom det var sondag var allt stangt. Istallet gick vi hem lite molokna och runa under fotterna och laddade for en ny dag i solen. Sofia och jag tog en shoppingtur och kopte oss varsin bikini innan vi joinade Amanda som lag nere vid poolen. Sen blev det matlagning och iordninggorande for att sen forfesta med brudarna som vi delar rum med. det blev mest kortspel for dem och ol for oss innan vi gick vidare till Cheeky Monkeys dar vi dansade pa borden och gillade laget bland massa folk. Amanda gick hem en stund fore oss, sen gick jag och Sofia och satte oss pa en bank efter att hon raddat mig fran en hollandare jag ville bli av med. Vi sag VARLDENS storsta ratta som kom nedklattrande fran palmen och strax darefter kom det tva till. Sjukt ackligt.

Idag har vi legat vid stranden hela dagen och njutit av sol och bad och surfare. Efter en utsokt middag ska vi nu handla lite smagrejer sen blir det nog till att festa till det igen.. Pa sondag lamnar vi Byron Bay for Surfers Paradise. Far se hur lange vi stannar dar.. Det ar ganska overkligt att vara i Australien som ar sa langt bort man kan komma hemifran, men vi gillar det!

Hoppas Sverige ar kallt och snoigt.

Kram Lovisa

Side Bar

Nu lamnar vi Sydney for nya stallen. Byron Bay star nast pa tur och dar ska vi titta pa surfare, sola och bada. Blir nog helt perfekt for oss tre!

Igar hade vi tankt att forst shoppa och sen lagga oss vid poolen eller ga till stranden men ingen av oss hade nagon energi, sa vi lag och laste pa rummet hela formiddagen. Laste ut Flyga Drake och kunde inte halla tararna borta. Efter det somnade jag som en stock och sen vaknade jag inte forran Sofia kom och klappade mig. Vi lagade lite mat. Som vanligt pasta med pastasas och sen blev det dusch och smink och sedan en glass innan vi gick till Side Bar dar vi tog en ol och sen ringde Erik och sa att han var utanfor sa gjorde han oss sallskap. Sjukt kul att traffa honom har borta. Han skulle hem till Sverige igen imorgon och det var kul att traffa nagon hemifran. Vi valde att testa Scubar, men det var inte lika bra som sist sa vi gick tillbaka till Side Bar dar det kryllade av killar. Vi gillade laget, det var dock varre for Erik. Det var en bra men sjuk kvall som slutade med skratt pa rummet eftersom Amanda hade den enda fungerande nyckeln till hostelet och rummet och Sofia var utelast medan vi tva var ute pa andra aventyr. Den har resan ar helt obeskrivlig pa alla satt och man kan nog inte forsta allt som hander aven om man berattar om det. I'm having the time of my life helt enkelt och jag njuter for fullt!

Idag har vi tagit det lugnt pa hostelet. Checkade ut och har sen sovit en svang i sofforna dar. Det blev ju som sagt kanske en ol for moe igar. Nu har vi atit pa Hungry Jack och vantar pa bussen som lamnar Sydney 23.00.

Kram Lovisa

night out in Sydney

Igar efter vi atit duschade vi, gjorde iordning oss, tog det lugnt pa rummet med vin och chips for att sedan ga till Scubar for att ta nagra ol innan Jonte ringde och lurade ivag oss till Darling Harbour dar vi motte upp honom och hans tva kompisar. Vi gick vidare till ett stalle dar det kryllade av stolpskott. Helt sjukt. En gubbe var 60+ och en annan tant sakert 55. Det dansades och olades och sen nar vi trottnade pa dragg och stolpskott sa gick vi hem och sov. Idag har vi vart och kollat pa Operahuset och botaniska tradgarden. Jattefint, men vadret har vart sadar. Lite mulet och sa. Utanfor operahuset hade vi lite picknick innan vi gick vidare och kollade runt. Efter det gick vi hem och lagade kottfarssas som ar lite av min specialitet och nu sitter vi har och tar det lugnt. Ska tillbaka till hostelet snart och det blir en tidig kvall for oss. Imorgon ska vi formodligen traffa Erik Sahlin vilket kommer bli roligt! Han ringde precis o sa att det blir antingen stranden eller shopping och det var precis vad vi hade planerat for. Fick lundcravings forut. Saknar dem sjukt mycket, men vi ses snart igen och da blir det nog lika kul som vi hade i Thailand.

Jag har aldrig vart sa lycklig och njutit sa mycket av livet som jag gor nu. Allt ar underbart!!

Kram Lovisa

in Sydney

Nu har vi vart i Sydney i mer an tva dygn. Mysig stad med grona parker. Vi hade lite svarigheter med att hitta hostel nar vi kom hit, men eftersom allt loser sig sa kom vi in pa ett rum som vi delade med en hollandsk kille dar vi valde att stanna en natt for att sen byta till ett annat hostel som var lite billigare och lite fraschare. Sa nu bor vi pa railway YHA mitt i centrala Sydney. Igar efter hostelbyte akte vi ut till Bondibeach for att traffa Victoria Helgson som bor och jobbar har. Vi lag pa stranden och pratade och sen nar det blev molnigt och blasigt gick vi till ett supermysigt bokcafe dar vi drack varm choklad och pratade om livet. Tanken var att det skulle bli utgang, men vi orkade inte utan tog det lugnt och spelade kort pa rummet istallet.

Imorse gick vi upp, at grot som rediga flickor och sen var det dags att traffa Mike, min brevvan harifran Sydney. Jag var skitnervos, men det gick jattebra och han motte upp oss och tog med oss till ett mysigt cafe nara Bondi dar vi drack cola, pratade och blickade ut over stranden med hela Sydney som utsikt. Det blir nog en tripp dit imorgon igen, eftersom det ar stralande solsken har just nu. Det var bara locals och inga turister, for pa Bondi igar var det helt fullsmockat med folk, inte mysigt alls. Mike gav mig varldens finaste designersjal. Hade inte forvantat mig det, sa jag blev skitglad. Efter nagra timmar akte vi tillbaka till hostelet, sade hejda till Mike och nu ska vi handla lite och sen laga mat. Ikvall ska vi nog traffa en kille vi traffade i Sunny Beach nar vi var dar 07. Ska bli kul faktiskt! Imorgon blir det lite shopping och bad och sen blir det operahuset snart. Pa lordag aker vi vidare till Byron Bay.

Halsa Sverige!

Kram Lovisa

2010

Nyarsafton blev en bra dag och kvall. Efter att ha spenderat hela dagen i stralande sol vid poolen som tillhor gangets lagenhet sa gick vi upp, gick och handlade det sista infor middagen, tog en dusch, fixade iordning oss och borjade sen med matlagningen. Till forratt gjorde vi avocado med en supergod rora som Amanda fixade ihop. Huvudratten blev hemlagad pizza med ruccola, tomater, salami, oliver, fetaost och mozzarella. Till det hade vi en smaskig sallad innehallandes bla soltorkade tomater. Maten var lyckad, speciellt forratten som var oslagbar. Nu har jag aven smakat pa kangurukott, som emil bjöd pa eftersom de andra skulle ata det till middag. Det var sjukt gott, sa det blir det fler ganger!

Framat kvallen blev vadret samre och vi stanna inne i lagenheten hela kvallen, men eftersom vi var 12 stycken sa blev det varken trakigt eller tomt. Vi hade sjukt kul och mysigt och korde olspel och liknande vilket var valdigt underhallande. Kanns sjukt att umgas med folk som pratar sa mycket västgötska nu nar vi vande oss vid skånskan. Men det kandes som man var hemma, emellanat var det extrem dialekt som kom fram men det gar ju bara att skratta bort. Vi skrattade och hade kul hela kvallen och vi kom inte i sang förrän klockan hade blivit sex pa morgonen. Dagen efter var en pyjamasdag, vilket var välbehövligt. Det blev två filmer, Fired Up och Save private Ryan. Hade svårt att hålla mig vaken, men det gick till slut.

Dagen efter nyarsdagen blev det en sväng pa stan for oss, jag köpte mig sovkläder eftersom jag glömde min sovtröja första natten i Bangkok. Efter det blev det fika pa Starbucks innan vi gick tillbaka till lägenheten för att laga mat. Wok med nudlar. Sen satte jag mig och hjälpe Johan med patienser innan vi bara tog det lugnt och umgicks resten av kvallen. Jag ringde till min älskling Almis som fyllde 11 igår och det var så roligt att prata med min snutta. Resten av kvallen tog brudarna det lugnt och målade naglarna medan killarna satte igång med supande än en gång. Till slut blev det breakdance och nagellacksmålning även hos killarna. Lila och rosa var populära färger. Tjejerna gick ocoh lade sig, men jag stannade uppe ett tag till med Johan, Jonas och Jesper innan vi bestamde oss för att sängen var ett skönare alternativ en ett heltäckningsmattetäckt golv. Vi vaknade inte förran vid ett så den här dagen flyger förbi. Nu står Sofia och steker pannkakor för fulla muggar som vi ska ha med oss pa färden mot Sydney som blir av ikväll. 20.00 går bussen från busstationen här. Så snart blir det packning för fulla muggar. Vi hörs när jag kommer till Sydney! Ska bli kul eftersom vi har en del folk vi ska träffa där. Bla min brevvän som jag haft sen jag gick i sexan. Spännande!

Kram Lovisa

RSS 2.0