What happens in Vang Vieng..

Ja, var ska man borja. Bloggandet har blivit valdigt lidande sista tiden, men det har sin forklaring. TUBING. Alltsa, har man inte varit dar sa forstar man inte hur roligt, underbart, fantastiskt, unikt och underhallande det faktiskt ar. Jag hade anda forvantat mig att det inte kunde bli roligare an forra aret, men dra mig baklanges vad fel jag hade. Egentligen om man tanker efter, hur fel kan det bli med en kombination av buckets, ol, badringar, barer, storda manniskor och sol? Vi har traffat sa manga parlor att halften vore nog. Kanadensare, engelsman, sydafrikaner, norrman, australiensare, skaningar, norrlanningar, stockholmare, vastgotar. You name it, sag nan vi inte traffat! Sag till och med en och en annan fran Bali och Gili. Stamningen i Vang Vieng ar obeskrivlig och vi har fatt en helt ny bild av "We no speak Americano" och "Don't stop believing". For er som inte vart pa tubing sa ar det helt enkelt massa barer utmed en flod som du aker emellan med badringar. Dricker, festar, dansar, connectar och har javligt kul helt enkelt! Kvallen spenderas pa nagon av barerna, Q-bar, Oh la la-bar eller Bucket bar. Ett valdigt avslappnat stalle helt enkelt. Alla restauranger har vannermaraton, sa om man ar trott kan man sitta dar och dricka en fruktshake. Vi levde bara pa baguetter som vi kopte pa gatan, pannkakor och fruktshakes. Vi at mest for att vi var tvungna eftersom vi hade sa roligt att vi glomde bort att vi var hungriga.

Forsta dagen gick vi verkligen all in. Lite for mycket all in om man skulle kunna beskriva det sa. Vi mjukstartade med en ol for att sedan hava i oss nagon bucket for mycket tillsammans med ett par olspel som flip the cup. Trots att jag tyckte att jag var sa duktig och bjod bort det mesta av mina buckets. Skenet kan bedra. Jag blev lite for glad i hagen helt enkelt men det ar sant som hander. Efter en av de sista barerna gick jag pa toa, reste mig for fort, blev yr, tappade balansen och ramlade helt enkelt rakt ner i marken. Men nasan forst, ja! Solglasogonen skar in i nasan och lamnade ett ordentligt sar. Tur att det finns godhjartade svenska manniskor som tar hand om en nar ens vanner ar langt borta i fjarran, eller egentligen bara utom synhall. Jag blev ompysslad och omplastrad av bade den ena och den andra. Annars hade jag kanske legat dar an. Sen gick vi och at en bit och sen blev det mest sova for hela slanten.

Det blev sammanlagt tubing fem dagar, en hel rehabdag och en dag dar vi bara vagade oss ut pa kvallen och hangde pa bucketbar.

Forutom nasan som nu ar mycket battre sa drog jag till med en ordentligt stukad lillta som jag fortfarande kanner av sahar typ tva veckor efter. Hade jag inte vetat battre hade jag slagit vad om att den var bruten. Nacken fick sig nog en strackning ocksa, men det ar lattfixat nu nar vi ska ga och ta massage efter denna internetstund. Inga konstigheter alls!

Efter Laos och tubing flog vi over till Bangkok och akte darifran ner till Koh Phangan efter en natt pa hotell. Det var dags for Full Moon Party. Det var ocksa lika overraskande roligt som forra gangen och vi gick bade pa pre-party och full moon. Traffade ytterligare folk fran Umea och hade kul med massa annat folk. Mest svenskhang, men det ar ju inte helfel det heller.

Nu ar vi pa varldens basta o, Koh Tao. Har ar vi nog i en dryg vecka och sen aker vi over till Phi Phi. Vadret har ar jattedaligt, sa vi haller tummarna for att det vander snart. Inatt bodde vi i ett skabbigt rum pa Lotus, tog forsta basta nar vi kom fram, men nu har vi bytt upp oss och bor i en jattefin bungalow pa Sairee med varmvattendusch. Vi tyckte det var vart nagra extrakronor.. Ikvall blir det sjalvklart hang pa Lotus Bar. En klassiker!

Nu ska vi snart kila ivag pa massage. Hors snart igen!

Forresten, om ni ar intresserade har Sofia Hedlund lagt upp ett album fran tubingen pa facebook. "What happens in Vang Vieng" och eftersom jag sakert har missat en massa pa min blogg kan ni kika in pa Amandas http://amandasofiehult.blogspot.com/ och ta er en titt..

Kramar Lovisa

Vang Vieng

Ja, nu ar vi i Vang Vieng. Laos utan tvekan roligaste stalle.

Sista kvallen pa Kuta beach spenderades pa sky garden och sedan pa bounty. Sa som de flesta kvallar pa Bali sag ut. Amanda gick hem lite tidigare for hon holl pa att somna pa dansgolvet och det var ganska mycket knepigt folk ute. Pa vag hem for att sova stotte soffan och jag pa tva asskona australiensare som tog med oss till sitt fina hotell. Vi satt och pratade, skrattade och larde dem svenska vid deras pool anda tills klockan var 8 pa morgonen. Vi sa hej da till Murray & Joey och sen gick vi hem och sov en halvtimme innan det var dags att checka ut fran Kedins och ta oss till flygplatsen och vidare till Bangkok. Sushimiddag och en natt pa hotell strax intill flygplatsen och aterigen till flygplatsen for att flyga till Laos huvudstad Vientiane.

I Vientiane checkade vi in pa ett stalle, Myxok. Vi slog ihop sangarna och lag pa fel hall och kom undan riktigt billigt. Vi tog sen en promenad till Scandinavian bakery dar vi slog pa stort och bestallde sallad till lunch. Verkligen gott i varmen, och sen gick vi mest runt och kollade. Det var nan speciell handelse dar for tillfallet, stag ut som en festival typ, men vi ar valdigt sakra pa att det var nagot buddistiskt. Vi njot i asiaternas sallskap och gick runt och kande oss som jattar bland alla bedjande och nyfikna. Vi bestamde oss for att ga och fika och Amanda och jag drack det godaste kaffet i varldshistorien. Joma bakery i Vientiane. HELT obeskrivligt gott. Vi drack tva stora koppar och satt och pratade om livets stora fragor lange, innan vi gick tillbaka till rummet. Sofia var trott, men koffeinfyllda som Amanda och jag var sa kunde vi inte sova an pa ett tag. Vi lag och pratade ett bra tag innan John Blund kom och hamtade aven oss. Gardagen i Vientiane sov vi ut, gick upp och at frukost (Sjalvklart pa Joma bakery sa vi kunde avnjuta kaffet) och sen gick vi till marknaden som jag och amanda besokte aven forra aret. Denna gangen blev vi besvikna och vi gick tillbaka till rummet ganska snabbt. Mina tva kompanjoner tog en liten powernap medan jag laste och sen gick vi ut och at. Sinnessjukt god chicken tikka masala med nanbrod pa samma restaurang dar vi at med Cilla, Karin och My forra aret. Mums!

Imorse gick vi upp tidigt for att duscha, ata och sen ga till True Coffe dar vi skulle bli upphamtade. Nagra timmar senare sitter vi har i Vang Vieng och har atit en sen lunch och saklart avnjutit nagra avsnitt av vanner. Ikvall gar vi val runt och kollar lite och laddar infor morgondagen. SOM vi ska tuba. Vi ska tuba sa det sjunger om det och jag langtar!!

Kanns jattekonstigt att vara tillbaka har och ga runt pa samma gator vi vandrade runt pa for ett ar sedan. Vi bor till och med pa samma stalle som sist, rummet bredvid.

Imorgon, tubing. Glom inte det!

Kramar Lovisa

GILI, Blacksand, therma khasi & sama sama

Gili var helt obeskrivligt underbart, magiskt, fantastiskt, forundransvart och alla andra bra ord man kan komma pa. Mysigaste on nansin tror jag. Vi bodde pa ett skabbstalle for dyra pengar forsta natten. Den storsta kackerlackan nansin kom pa besok, sa vi bestamde oss for att leta vidare efter en natt dar. En kille fick med oss till ett homestay ganska langt bort. Blacksand hette det, och det visade sig att Jackie hade visat oss till det mysigaste stallet nagonsin. Vi betalade typ 25-30 kronor per person. Perfekt!

Pa Gili ar det fest mandag, onsdag och fredag och eftersom vi kom en onsdag sa bestamde vi oss for att ga ut. Det blev lite halvhjartat eftersom alla var lite halvkrassliga i magen, vilket vi for ovrigt ar har mest hela tiden. Vi satte oss pa Tir Na Nog, en irlandsk bar, dar vi drack lite ol och hangde mest med locals. Vi traffade Eddie som skulle bli var van veckan igenom. Sofia larde honom all svenska hon kunde och han kunde inte fa nog. Folket ar jattebra pa svenska.. Nastan battre an vad de hanterar engelskan faktiskt. Nagra timmar senare gick vi hem.

Dagen efter gick vi upp och letade upp det nya boendet och sen begav vi oss till stranden. VILKEN JAVLA STRAND. Helt sagolik. Turkost vatten och vit sand. Sag ungefar ut som Lake McKenzie som vi sag i Australien. Superfint verkligen. Kvallen blev lugn. Vi hangde med vara tyska grannar Erich och Max och en local som hangde mycket pa vart homestay, Seng. Vi satt ute pa terassen, lyssnade pa musik, pratade, bjods pa risvin av Seng, vilket han looovade inte inneholl nan alkohol. Sakert!! Asstarkt. Efter nagra timmar gick vi till marknaden och at kyckling tillsammans med Erich och Max for typ 10-15 kronor, sen gick vi hem och lade oss.

Fredagen forsokte vi oss pa snorkling, vilket inte gick sa bra eftersom det var extremt stromt. Vi bara flot ivag hela tiden, sa vi missade alla skoldpaddor som alla pratat om. Sen lag vi pa stranden nagra timmar innan vi gick tillbaka hem och traffade Erich som fragade om vi kande nagra svenska tjejer som var pa on. Det visade sig att de hade traffat de andra Skovdetjejerna och Anna hade helt enkelt fragat dem om de visste tre svenska tjejer som var pa Gili. Odets ironi tog vid, och sjalvklart bodde de grannar med oss. Agaren till vart homestay var och halsade pa i tva veckor eftersom han jobbade i Schweiz, precis under den tiden vi var dar och han bjod med oss pa middag med familjen dar vi fick sitta pa golvet och ata med handerna, tillsammans med alla som bodde dar. Det var sa himla mysigt att uppleva livet de lever. De bjods pa ris och grillad fisk och massa andra goda tillbehor. De gick och kopte ol till oss och sen kom Erich och Max och joinade oss ett tag, sen gick alla fem till tjejerna och forfestade hemma hos dem. Efter oldrickande, svenskpratande och skrattande sa gick vi till Rudy's som holl i tyglarna for kvallen. Amanda och jag stotte pa agaren till Blacksand igen och han bjod oss pa ol hela kvallen, vi fick inte saga nej. Sen traffade vi Eddie och hangde med honom och hans kompis. Sjukt kul att hanga med lokalbefolkningen anda. Lite annorlunda an att hanga med alla andra turister. Det blev en hard kvall, dock sjukt kul. En skottsk kille bad mig att fucka off och att han aldrig mer ville se mig for att jag inte trodde pa att han var fran skottland. Sjukt kul hade vi at det.. Amanda och jag traffade pa en kille som vi sett pa flygplatsen i Kuala Lumpur som var fran Sverige. Jag algade fram och fragade om han varit dar samtidigt som oss och det stamde mycket bra. Han hade vart ute pa turne med Sibel som var med i idol och han bjod pa stor underhallning. Vi lyfte ner fyra stolar till stranden och satt dar till klockan var fem pa morgonen och Staffan simmade ut medan hans kompis tittade pa. Vi gick hem..

Nasta dag blev lugn. Efter stranden gick vi till tjejerna pa coconut dream och satt och pratade i flera timmar. Vi gick hem och duschade, sen gick vi allihopa till marknaden och at grillad fisk var 10 kronor som var to die for. Sen gick vi och lade oss.

Sondagen forsokte vi oss pa strandhang, men det borjade regna direkt sa vi satte oss pa en restaurang och satt dar i nagra timmar och drack en mangoshake. Vadret sprack upp och Mandi, Soffan och jag gick till stranden och at lite chips innan vi gick hem och duschade. Vi gick tillbaka till dem. De gick ner och kollade pa film, vi gick och at och kande att vi missat for mycket av filmen sa vi gick hem och satte pa en film pa vart rum istallet. Jattemysigt!

Pa mandagen gick vi upp lite tidigare och gick bort till tjejerna som skulle aka tillbaka till Bali for att ta en flyg till Australien. Det blev ett vemodigt hej da. Sen gick vi till stranden. Vi duschade, at varldens storsta portion grillspett. Goda, men vi rullade tillbaka till rummet. Sminkade oss och sen skulle vi festa igen. Vi gick och tog en drink vid stranden och gick sen vidare till "utestallet". Det var sinnesjukt dalig musik och vi sag skotten som bett mig dra at helvete. Han skamdes och stod och kollade at vart hall hela kvallen. Annu roligare! Vi gav upp och gick hem.

Tisdag, tidig uppgang for att lamna denna paradiso. Jag hade dragit pa mig varldens illamaende, som faktiskt inte berodde pa bakfylla eftersom vi knappt druckit nat. Batresan gick dock bra och vi somnade gott bade jag och mandis. Sen akte vi minibuss tillbaka till Kuta. Vi ville ju allra helst bo pa Kedin's inn igen, men det ar typ alltid fullt sa vi raknade med att de inte skulle ga. Men turguden var pa var sida och vi fick till och med tillbaka vart gamla rum trettiotvaan. DET kandes bra! Kanns som om vi aldrig lamnat Kuta. Det blev en shoppingtur och igar, onsdag blev det tvatthamnting och poolhang. Sen gick vi till stranden nagra timmar for att se solnedgangen, vilken var en besvikelse eftersom den gick ner bakom moln. KUL. Sen duschade vi, gick och at, och sen blev det ol och utgang pa Sky Garden. Stotte pa en norsk som pluggade har, vilket typ alla verkar gora. Sen sag jag tva tyskar som sag sjukt svenska ut. Ack sa fel jag hade. Den ena hade iforsig en norsk pappa, sa det var ju inte sa fel anda.. Det roligaste pa hela kvallen var nar jag sag en kille jag tyckte jag kande igen fran Laos forra aret. En dansk som reste med sin pappa da.. Mycket riktigt sa ser jag pappan komma lunkandes strax efter. Sjukt kul, sa jag gick fram och tog en bild pa dem.

Idag har vi bara atit frulle. Vadret ar halvdant, sa det blev bloggning och formodligen lite shopping.. Sen blir det var utgang skulle jag tro. Eller det vet jag ju..

Saknar inte Sverige just nu. Bali ar grymt. Pa lordag aker vi till Bangkok och tar in pa hotell. Sen sondag bar det vidare av mot Vientiane i Laos. Vi stannar dar en och en halv dag och sen da smaller det.. TUBING i Vang Vieng. Ah, vad det ska bli kul!!!!!!

Puss pa er!

RSS 2.0